Recepti 13. listopada 2014.

Baklava s jabukama, grožđicama, orasima i rogačem

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovu zanimljivu baklavu s bogatim nadjevom i sirupom od šećera, vode, limuna i kardamoma

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 129

Potrebno vam je

  • 10 kom tijesto za baklavu
  • 300 g orah, mljeveni
  • 100 g orah, sirovi
  • 200 g rogač, mljeveni
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 100 g grožđice
  • 3 dl ulje suncokretovo
  • 250 g šećer, kristal
  • 20 g prašak za pecivo
  • 5 dl mineralna voda
  • mljeveni cimet
  • 1 l voda
  • 1 kom limun
  • kardamon u prahu

Priprema

  1. lzmiješajte mineralnu vodu sa šećerom, dodajte orahe (mljevene i sjeckane), grožđice, naribane jabuke, prašak za pecivo, ulje, cimet i rogač.
  2. U namašćenu posudu položite četiri-pet kora poprskanih uljem pa premažite nadjevom. Stavite dvije kore poprskane uljem pa nadjev te tako dok sve ne potrošite.
  3. Završite s pet kora. Zadnje kore premažite uljem, narežite na kvadrate ili rombove i pecite na 180°C oko 40 minuta.
  4. Skuhajte sirup od šećera, vode i limuna. U vrući sirup dodajte malo mljevenoga kardamoma da pusti aromu i prokuhajte do kraja. Toplim sirupom prelijte ohlađenu baklavu.

Isprobajte ovu zanimljivu baklavu s bogatim nadjevom i sirupom od šećera, vode, limuna i kardamoma

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.