gastro postao
Isprobajte ovu zanimljivu baklavu s bogatim nadjevom i sirupom od šećera, vode, limuna i kardamoma
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 129
Potrebno vam je
- 10 kom tijesto za baklavu
- 300 g orah, mljeveni
- 100 g orah, sirovi
- 200 g rogač, mljeveni
- 4 kom jabuka (cijela)
- 100 g grožđice
- 3 dl ulje suncokretovo
- 250 g šećer, kristal
- 20 g prašak za pecivo
- 5 dl mineralna voda
- mljeveni cimet
- 1 l voda
- 1 kom limun
- kardamon u prahu
Priprema
- lzmiješajte mineralnu vodu sa šećerom, dodajte orahe (mljevene i sjeckane), grožđice, naribane jabuke, prašak za pecivo, ulje, cimet i rogač.
- U namašćenu posudu položite četiri-pet kora poprskanih uljem pa premažite nadjevom. Stavite dvije kore poprskane uljem pa nadjev te tako dok sve ne potrošite.
- Završite s pet kora. Zadnje kore premažite uljem, narežite na kvadrate ili rombove i pecite na 180°C oko 40 minuta.
- Skuhajte sirup od šećera, vode i limuna. U vrući sirup dodajte malo mljevenoga kardamoma da pusti aromu i prokuhajte do kraja. Toplim sirupom prelijte ohlađenu baklavu.
Isprobajte ovu zanimljivu baklavu s bogatim nadjevom i sirupom od šećera, vode, limuna i kardamoma
Izvor Skuhatćute