Recepti 13. listopada 2014.

Banamel-čokolada i karamela

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka fantazija koju morate probati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 6

Karamela

  • 2 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Kora

  • 2.25 šalica čokoladne mrvice
  • 7 žlica maslac, neslani

Glazura

  • 2 kom banane
  • 0.50 kom limun
  • 1.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 0.50 dl šećer, kristal
  • 1 žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Izlijte mlijeko u staklenu posudu. Pokrijte je folijom i stavite u veću posudu.
  2. U nju ulijte vodu da dođe do pola staklene posude. Pecite na 165°c dva sata, dok mlijeko ne postane smeđe. Ohladite.
  3. Za koru izmiješajte mrvice s maslacem i pecite osam min. Ohlađenu karamelu ravnomjerno stavite u koru i hladite sat vremena u hladnjaku.
  4. Za glazuru narežite banane, polijte ih limunovim sokom i poslažite na karamelu.
  5. Izmiksajte vrhnje, šećer i vaniliju. Kremom premažite banane. Pospite čokoladnim mrvicama i ukrasite kriškama banane.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.