gastro postao
Slatka fantazija koju morate probati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Karamela
- 2 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Kora
- 2.25 šalica čokoladne mrvice
- 7 žlica maslac, neslani
Glazura
- 2 kom banane
- 0.50 kom limun
- 1.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 0.50 dl šećer, kristal
- 1 žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Izlijte mlijeko u staklenu posudu. Pokrijte je folijom i stavite u veću posudu.
- U nju ulijte vodu da dođe do pola staklene posude. Pecite na 165°c dva sata, dok mlijeko ne postane smeđe. Ohladite.
- Za koru izmiješajte mrvice s maslacem i pecite osam min. Ohlađenu karamelu ravnomjerno stavite u koru i hladite sat vremena u hladnjaku.
- Za glazuru narežite banane, polijte ih limunovim sokom i poslažite na karamelu.
- Izmiksajte vrhnje, šećer i vaniliju. Kremom premažite banane. Pospite čokoladnim mrvicama i ukrasite kriškama banane.
Izvor Skuhatćute