Recepti 18. veljače 2015.

Banana cake

Banana-cake
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Banana ovom kolaču daje sočnost

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 7

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 326

Potrebno vam je

  • 180 g glatko brašno
  • 60 g bademovo brašno
  • 60 g heljdino brašno
  • 0.75 žličica prašak za pecivo
  • 0.25 žličica soda bikarbona
  • 1 prstohvat sol
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 4 žlica maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 šalica banane
  • 6 žlica mlaćenica
  • 60 g maslac od kikirikija

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Pomiješajte brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i žlicu i pola crnih sjemenki sezama. Ostatak sezama sameljite u gustu pastu i ostavite sa strane.
  3. Pomoću električnog miksera izmiješajte maslac i šećer 2-3 minute. Dodajte pastu od sezama i nastavite miješati 1-2 minute.
  4. Zatim dodajte jaje i žutanjak i miješajte još 3-4 minute dok smjesa postane blijeda i pjenasta. Na kraju umiješajte zdrobljenu bananu.
  5. Na najmanjoj brzini miksera umiješajte naizmjenično smjesu brašna u 3 navrata i mlaćenicu u 2 navrata, s time da prve i posljednje umiješate suhe sastojke.
  6. Dobiveno tijesto prebacite u pripremljeni kalup.
  7. Po površini razmažite maslac od kikirikija i dodatno posipajte sezamovim sjemenkama i šećerom.
  8. Pecite 45 minuta do 1 sat.
  9. Prije vađenja iz kalupa i rezanja potpuno ohladite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.