gastro postao
Slatki doručak upravo je dobio novo ruho. Klasičnom spoju maslaca i džema dodajte fini nadjev od banana pa navalite na doručak za pamćenje!
Spoj kiselkastog džema od borovnica i kremastog nadjeva od banana između dvije kriške tostiranog kruha recept je za idealan doručak.
Džem od borovnica možete zamijeniti prokuhanim borovnicama sa šećerom. Priprema istih oduzet će vam nešto više vremena, ali će okus biti svakako bolji.
Također, kod pripreme takvog umaka od borovnice možete dodati koju kap ruma kako bi dodatno pojačali arome. Tako pripremljen sendvič bit će pak najslađi u dvoje.
Potrebno vam je:
- Džem od borovnica
- 50 g oraha
- 50 ml vode
- 100 g šećera
- 2 banane
- 1 žličica cimeta
- 4 šnite kruha
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- U posudu s drškom stavite šećer i dodajte vode toliko da prekrije šećer.
- Karamel nemojte miješati, pustite da se kuha i poprimi zlatnu boju.
- Maknite s vatre i dodajte orahe.
- Pomiješajte karamel i orahe, a zatim ih jedan po jedan vadite na masni papir ili tanjur.
- Pustite da se karamel stisne, pa ih nasjeckajte na manje komadiće.
- Banane ubacite u posudu i usitnite ih vilicom, dodajte cimet i karamelizirane orahe i dobro pomiješajte.
- Kriške kruha premažite maslacem sa svih strana.
- Jednu krišku premažite nadjevom od banana, a drugu džemom od borovnica.
- Preklopite i bacite na vruću tavu.
- Pecite 2-3 minute sa svake strane, dok kruh ne dobije lijepu zlatnu koricu.
Dobar tek!