Recepti 13. listopada 2014.

Batati s pastrnjakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Američki specijalitet koji ćete rado uvrstiti u svoju kuharicu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 27

Potrebno vam je

  • 800 g batat
  • 800 g pastrnjak
  • 1.50 dl mileram
  • 2 žlica mlaćenica
  • 2 žlica kadulja
  • 4 mala žlica gorušica
  • maslac, slani
  • 50 g parmezan
  • 3 žlica pinjoli

Priprema

  1. Kuhajte batate i pastrnjak 20-ak min u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Dobro ih procjedite, a zatim ugrubo izgnječite sa polovicom mješavine milerama i mlaćenice. U ovu smjesu dodajte polovinu količine kadulje, gorušicu, sol i papar.
  2. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Dobivenu smjesu posložite u prethodno maslacem namaščenu posudu.
  3. Ostatak mješavine milerama razmažite po površini smjese. Po tome posipajte mješavinu parmezana, pinjola i preostale kadulje.
  4. U zagrijanoj pećnici pecite 30-ak min dok ne postane zlatne boje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.