gastro postao
Američki specijalitet koji ćete rado uvrstiti u svoju kuharicu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 27
Potrebno vam je
- 800 g batat
- 800 g pastrnjak
- 1.50 dl mileram
- 2 žlica mlaćenica
- 2 žlica kadulja
- 4 mala žlica gorušica
- maslac, slani
- 50 g parmezan
- 3 žlica pinjoli
Priprema
- Kuhajte batate i pastrnjak 20-ak min u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Dobro ih procjedite, a zatim ugrubo izgnječite sa polovicom mješavine milerama i mlaćenice. U ovu smjesu dodajte polovinu količine kadulje, gorušicu, sol i papar.
- Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Dobivenu smjesu posložite u prethodno maslacem namaščenu posudu.
- Ostatak mješavine milerama razmažite po površini smjese. Po tome posipajte mješavinu parmezana, pinjola i preostale kadulje.
- U zagrijanoj pećnici pecite 30-ak min dok ne postane zlatne boje.