Recepti 02. kolovoza 2016.

Bellissimo: Torta od sira s bijelom čokoladom

cheesecake
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u prekrasnoj torti od sira i razveselite svoje nepce.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 583

Biskvit

  • 50 g maslac, neslani
  • 150 g integralni keksi
  • 50 g keksi s aromom amaretta
  • ulje suncokretovo

Fila

  • 5 list zelatina
  • 200 g bijela čokolada
  • 6 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 500 g ricotta
  • 300 ml vrhnje za šlag
  • 50 g šećer, u prahu
  • 2 kom jaje kokošje

Dekoracija

  • bijela čokolada

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite maslac na tavi ili u mikrovalnoj.
  2. Smrvite zajedno kekse i pomiješajte sa otopljenim maslacem, zatim smjesu utisnite u kalup promjera 20 cm.
  3. Pecite 6 min u pećnici, ohladite i prebrišite unutrašnjost kalupa sa nauljenim kuhinjskim papirom.
  4. Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za filu.
  5. Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  6. Pomiješajte ricottu, vrhnje, šećer u prahu, i žutanjke. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom ricotte i nježno dodajte istučene bjelanjke.
  7. Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeni biskvit, prekrijte gornjim djelom kalupa, držite na hladnom preko noći.
  8. Ukrasite sa struganom bijelom čokoladom i bobicama šipka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.