gastro postao
Uživajte u prekrasnoj torti od sira i razveselite svoje nepce.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 583
Biskvit
- 50 g maslac, neslani
- 150 g integralni keksi
- 50 g keksi s aromom amaretta
- ulje suncokretovo
Fila
- 5 list zelatina
- 200 g bijela čokolada
- 6 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 500 g ricotta
- 300 ml vrhnje za šlag
- 50 g šećer, u prahu
- 2 kom jaje kokošje
Dekoracija
- bijela čokolada
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite maslac na tavi ili u mikrovalnoj.
- Smrvite zajedno kekse i pomiješajte sa otopljenim maslacem, zatim smjesu utisnite u kalup promjera 20 cm.
- Pecite 6 min u pećnici, ohladite i prebrišite unutrašnjost kalupa sa nauljenim kuhinjskim papirom.
- Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za filu.
- Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
- Pomiješajte ricottu, vrhnje, šećer u prahu, i žutanjke. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom ricotte i nježno dodajte istučene bjelanjke.
- Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeni biskvit, prekrijte gornjim djelom kalupa, držite na hladnom preko noći.
- Ukrasite sa struganom bijelom čokoladom i bobicama šipka.