Jesen je vrijeme bundeva, a to znači i bogatstva slasnih deserata koji nas griju u hladnim danima. Bez glutena i mliječnih proizvoda, ovaj recept, slasna pita od bundeve bez kore, savršeno odgovara osobama s intolerancijama ili onima koji žele uživati u zdravijoj verziji klasične pite od bundeve.
Izostanak kore smanjuje unos kalorija, a posebno ugljikohidrata, a ovaj desert pritom zadržava sve bogate okuse zahvaljujući aromatičnom začinu za pitu od bundeve, vaniliji i limunovoj korici.
Jednostavan recept i male, ali slatke porcije
Recept se sastoji od tek nekoliko jednostavnih koraka, a rezultat su male porcije koje možeš peći u zasebnim keramičkim posudama, što olakšava posluživanje i kontrolu porcija.
Svaka porcija obiluje vitaminom C, kalijem, beta-karotenom, vlaknima i zdravim masnoćama, zahvaljujući bundevinoj pulpi i kokosovu mlijeku.
Bezglutenska pita od bundeve nije samo ukusna, već je prilagođena raznim prehrambenim potrebama – pogodna je za vegetarijance i osobe koje prate programe za mršavljenje poput Weight Watchersa.
Peče se samo 30 minuta, a nakon toga je potrebno ohladiti je u hladnjaku kako bi se stvorila savršeno glatka tekstura. Po želji, možeš je poslužiti s biljnim šlagom ili domaćim šlagom od kokosovog mlijeka za dodatni užitak.
Bundeva je zvijezda i ovih recepata!