Recepti Desert 13. rujna 2024.

Energetske kuglice od bundeve i pistacija

Desert
15 MIN
0 MIN
9
JEDNOSTAVNO
Energetske kuglice od bundeve i pistacija
foto: @ballerinafuels Instagram
Uz jednostavne i brze kuglice s bundevom i pistacijom, uživaj u zdravom međuobroku koji se priprema za samo 15 minuta

Kombinacija orašastih plodova, datulja i bundeve u ovim kuglicama podsjeća na male zalogaje pite od bundeve, idealne kao međuobrok ili desert. Priprema traje samo 15 minuta, a rezultat je hranjiv i ukusan snack prepun zdravih sastojaka.

Zdrava poslastica

Energetske kuglice od bundeve i pistacija su bogate vlaknima, mineralima i antioksidansima. Bundeva je izvrstan izvor beta karotena, dok pistacije i indijski oraščići obiluju zdravim mastima. Osim toga, datulje su prirodni zaslađivač koji daje savršenu dozu slatkoće bez potrebe za dodavanjem šećera.

 | Author: Shutterstock Pistacije foto: Shutterstock

Uz dodatak cimeta i začina za pitu od bundeve, koji možeš lako napraviti kod kuće slijedeći upute na linku, ove kuglice osvojit će te bogatim, jesenskim okusom.

Savršene su za doručak na brzinu, kao popodnevni snack uz kavu ili čaj ili čak lagani desert nakon ručka ili večere. Ako voliš hladnije verzije, možeš ih pohraniti u zamrzivač kako bi imao spreman zalogaj kad god poželiš.

Ako ti bundeva nije omiljena, eksperimentiraj s različitim vrstama orašastih plodova ili dodacima poput tamne čokolade ili malina za osvježavajuću verziju ovog recepta.

Ne gasi ekran dok kuham

Energetske kuglice od bundeve i pistacija
15 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
9
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pistacije 0,50 šalica
  • Indijski oraščić 0,25 šalica
  • Datulje 10 kom
  • Pire od bundeve 0,25 šalica
  • Sol 1 prstohvat
  • Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice") 0,50 žličica
  • Cimet 0,50 žličica
  • Ekstrakt vanilije 0,50 žličica
Postupak
  1. Stavi 1⁄4 šalice pistacija u multipraktik i ustinjavaj dok ne dobiješ teksturu poput grubog pijeska. Prebaci u malu zdjelu i ostavi sa strane.


  2. U multipraktik dodaj indijske oraščiće i preostalu 1⁄4 šalice pistacija te usitnjavaj dok se orašasti plodovi fino ne usitne.


  3. Dodaj datulje, pire od bundeve, začine i ekstrakt vanilije. Nastavi miksati dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smjesu. Prema potrebi, prilagodi začine svome ukusu.


  4. Pomoću žlice ili ruku uzmi dio smjese i oblikuj 9 jednakih kuglica veličine loptice za golf.


  5. Svaku kuglicu uvaljaj u prethodno krupno usitnjene pistacije kako bi dobila dodatnu hrskavost.


  6. Kuglice možeš odmah poslužiti ili ih pohraniti u hladnjaku ili zamrzivaču. Ako ih voliš super hladne, zamrzivač je pravi izbor!


Isprobaj i ove recepte!

Kuglice od banana i orašastih plodova Možda vas zanima... Zdrave kuglice za obožavatelje banana Recepti Možda vas zanima... Zobene pločice s kikiriki maslacem i tamnom čokoladom Recepti Možda vas zanima... Slatke energetske bombice – bez pečenja Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.