gastro postao
Ukusni keksi za ljude koji imaju problema s glutenom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 574
Potrebno vam je
- 1.50 šalica rižino brašno
- 2 žlica aru prah
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 0.25 mala žlica sol
- 5 žlica ulje suncokretovo
- 0.25 šalica agavin sirup
- 0.25 šalica sojino mlijeko
- 1 mala žlica limunova korica
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
- Posebno pomiješajte suhe, a posebno tekuće sastojke. Umjesto suncokretovog možete upotrijebiti i kukuruzno ulje. Umijesite tijesto za kekse.
- Žličicom nanesite kekse na nauljeni protvan pa lagano pritisnite nauljenom žlicom.
- Pecite najduže 15 minuta.
- Prije posluživanja možete ih namazati nekim voćnim pekmezom. Mogućnosti: Narančina korica umjesto limunove te rižin slad umjesto agavinog sirupa dat će drugačiji okus.