Recepti 02. kolovoza 2016.

Bezglutenski superukusni hrskavi keksići

Hrskavi keksići
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni keksi za ljude koji imaju problema s glutenom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 574

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica rižino brašno
  • 2 žlica aru prah
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.25 mala žlica sol
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • 0.25 šalica agavin sirup
  • 0.25 šalica sojino mlijeko
  • 1 mala žlica limunova korica

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
  2. Posebno pomiješajte suhe, a posebno tekuće sastojke. Umjesto suncokretovog možete upotrijebiti i kukuruzno ulje. Umijesite tijesto za kekse.
  3. Žličicom nanesite kekse na nauljeni protvan pa lagano pritisnite nauljenom žlicom.
  4. Pecite najduže 15 minuta.
  5. Prije posluživanja možete ih namazati nekim voćnim pekmezom. Mogućnosti: Narančina korica umjesto limunove te rižin slad umjesto agavinog sirupa dat će drugačiji okus.

Izvor "Bez glutena", Jadranka Boban Pejić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.