gastro postao
Ukusna i drugačija pizza bez umaka od rajčica
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 607
Potrebno vam je
- 1 kom tijesto za pizzu
- 0.25 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 režanj češnjak
- 0.50 šalica grčki jogurt
- 0.50 šalica ricotta
- 1.50 žličica sol
- 0.50 žličica sušeni timijan
- list bosiljka
- 1.50 šalica rajčice, cherry
- 0.25 šalica parmezan
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 260°C, a ako nije moguće na najvišu temperaturu koju dozvoljava pećnica.
- Na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte pripremljeno tijesto na krug promjera oko 25 cm. Na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte pripremljeno tijesto na krug promjera oko 25 cm.
- Površinu tijesta lagano nauljite i premjestite ga na pleh za pečenje obložen masnim papirom.
- U manjoj tavi pirjajte češnjak na malo maslinovog ulja da omekša, oko 2 minute.
- U zdjelici pomiješajte češnjak s jogurtom, ricotta sirom i pola žličice soli. Smjesu ravnomjerno premažite po površini tijesta, a 2 cm tijesta od ruba pizze ostavite prazno.
- Posipajte timijan, bosiljak i rajčice po površini, a zatim pomiješajte preostalu sol s naribanom parmezanom i također posipajte po pizzi.
- Pecite 10-12 min u zagrijanoj pećnici ili dok rubovi poprime zlatno smeđu boju a sir se otopi.