Recepti 31. kolovoza 2015.

Bijela pizza s rajčicama i bosiljkom

Bijela pizza
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna i drugačija pizza bez umaka od rajčica

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 607

Potrebno vam je

  • 1 kom tijesto za pizzu
  • 0.25 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 šalica grčki jogurt
  • 0.50 šalica ricotta
  • 1.50 žličica sol
  • 0.50 žličica sušeni timijan
  • list bosiljka
  • 1.50 šalica rajčice, cherry
  • 0.25 šalica parmezan

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 260°C, a ako nije moguće na najvišu temperaturu koju dozvoljava pećnica.
  2. Na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte pripremljeno tijesto na krug promjera oko 25 cm. Na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljajte pripremljeno tijesto na krug promjera oko 25 cm.
  3. Površinu tijesta lagano nauljite i premjestite ga na pleh za pečenje obložen masnim papirom.
  4. U manjoj tavi pirjajte češnjak na malo maslinovog ulja da omekša, oko 2 minute.
  5. U zdjelici pomiješajte češnjak s jogurtom, ricotta sirom i pola žličice soli. Smjesu ravnomjerno premažite po površini tijesta, a 2 cm tijesta od ruba pizze ostavite prazno.
  6. Posipajte timijan, bosiljak i rajčice po površini, a zatim pomiješajte preostalu sol s naribanom parmezanom i također posipajte po pizzi.
  7. Pecite 10-12 min u zagrijanoj pećnici ili dok rubovi poprime zlatno smeđu boju a sir se otopi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.