Recepti 13. listopada 2014.

Biscotti od korijandera

Biscotti od korijandera
gastro postao gastro.24sata.hr
Jadrana se zalaže da ovakvi keksići nađu svoje mjesto u bogatom svijetu slastica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 50

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 79

Potrebno vam je

  • 115 g maslac, neslani
  • 200 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom narančina kora
  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 75 g zobene pahuljice
  • 75 g rižino brašno
  • 115 g orah, suhi
  • 2 mala žlica korijander,sjemenke

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Stavite maslac i šećer u posudu i dobro istucite mikserom.
  2. Dodajte jaja, jedno po jedno, maslinovo ulje i koricu naranče i dobro izmiješajte. Prosijte brašno, prašak za pecivo i rižino brašno iznad ove miješavine pa dodajte krupno narezane tostirane orahe.
  3. Izgnječite sjemenke korijandera u mužaru,pa i njih dodajte smjesi. Izmiješajte dobro sve sastojke, ukoliko je smjesa ljepljiva dodajte još malo brašna, ali pazite da ostane mekana.
  4. Oblikujte na dasci dvije štruce oko 20 cm dugačke. Smjestite ih na papirom obložen lim, udaljene međusobno oko 5 cm.
  5. Pecite oko 35 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite na limu oko 10 minuta, da se malo ohlade. Izvadite ih na dasku za rezanje i dijagonalno izrežite šnitice oko 1 cm debele.
  6. Vratite keksiće natrag na lim i pecite oko 7 minuta, okrenite na drugu stranu, pa pecite još 5 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.