gastro postao
Jadrana se zalaže da ovakvi keksići nađu svoje mjesto u bogatom svijetu slastica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 50
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 79
Potrebno vam je
- 115 g maslac, neslani
- 200 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom narančina kora
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 mala žlica prašak za pecivo
- 75 g zobene pahuljice
- 75 g rižino brašno
- 115 g orah, suhi
- 2 mala žlica korijander,sjemenke
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Stavite maslac i šećer u posudu i dobro istucite mikserom.
- Dodajte jaja, jedno po jedno, maslinovo ulje i koricu naranče i dobro izmiješajte. Prosijte brašno, prašak za pecivo i rižino brašno iznad ove miješavine pa dodajte krupno narezane tostirane orahe.
- Izgnječite sjemenke korijandera u mužaru,pa i njih dodajte smjesi. Izmiješajte dobro sve sastojke, ukoliko je smjesa ljepljiva dodajte još malo brašna, ali pazite da ostane mekana.
- Oblikujte na dasci dvije štruce oko 20 cm dugačke. Smjestite ih na papirom obložen lim, udaljene međusobno oko 5 cm.
- Pecite oko 35 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Ostavite na limu oko 10 minuta, da se malo ohlade. Izvadite ih na dasku za rezanje i dijagonalno izrežite šnitice oko 1 cm debele.
- Vratite keksiće natrag na lim i pecite oko 7 minuta, okrenite na drugu stranu, pa pecite još 5 minuta.