gastro postao
Jednostavan desert s jagodama i jogurtom
Ako ste ostali bez ideja kakav kolač pripremiti za Uskrs, s ovim jednostavnim, a jako ukusnim i osvježavajućim biskvitom s jagodama sigurno nećete pogriješiti.
Slasna, osvježavajuća i voćna – baš onakva kakva torta za Uskrs treba biti.
Potrebno vam je:
Biskvit:
- 1.75 šalice integralnog brašna
- 0.25 šalica bijelog brašna
- 1 Dr. Oetker prašaka za pecivo
- 1 žlica šećera
- 0.25 šalica maslaca
- 0.75 šalica mlijeka
Nadjev:
- 6 šalica jagoda
- 0.75 šalica jogurta
Priprema:
- U velikoj posudi ponovno prosijati oba brašna, prašak za pecivo i šećer. Umiješati hladni margarin u smjesu brašna dok se ne postigne gruba mrvičasta struktura. Dodati ohlađeno mlijeko i zamijesiti vlažno tijesto.
- Prebaciti tijesto na pobrašnjenu ploču i mijesiti ga dok ne postane glatko.
- Razvaljati tijesto na pravokutnik debljine oko pola cm i razrezati ga na 8 dijelova (po želji možete rezati i krugove). Položiti kvadrate/krugove na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći 10 do 12 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
- Na vrh svakog biskvita staviti šalicu jagoda prelivenih s 2 žlice jogurta i poslužiti toplo.