Recepti Uskršnje delicije 19. ožujka 2018.

Neodoljiv biskvit s jagodama i jogurtom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan desert s jagodama i jogurtom

Ako ste ostali bez ideja kakav kolač pripremiti za Uskrs, s ovim jednostavnim, a jako ukusnim i osvježavajućim biskvitom s jagodama sigurno nećete pogriješiti. 

Slasna, osvježavajuća i voćna – baš onakva kakva torta za Uskrs treba biti.

 

Mille feuille s jagodama i vanilijom Možda vas zanima... Mille feuille s jagodama i vanilijom Recepti

 

Potrebno vam je:

Biskvit:

  • 1.75 šalice integralnog brašna
  • 0.25 šalica bijelog brašna
  • 1 Dr. Oetker prašaka za pecivo
  • 1 žlica šećera
  • 0.25 šalica maslaca
  • 0.75 šalica mlijeka

Nadjev:

  • 6 šalica jagoda
  • 0.75 šalica jogurta

Priprema:

  1. U velikoj posudi ponovno prosijati oba brašna, prašak za pecivo i šećer. Umiješati hladni margarin u smjesu brašna dok se ne postigne gruba mrvičasta struktura. Dodati ohlađeno mlijeko i zamijesiti vlažno tijesto.
  2. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu ploču i mijesiti ga dok ne postane glatko.
  3. Razvaljati tijesto na pravokutnik debljine oko pola cm i razrezati ga na 8 dijelova (po želji možete rezati i krugove). Položiti kvadrate/krugove na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći 10 do 12 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Na vrh svakog biskvita staviti šalicu jagoda prelivenih s 2 žlice jogurta i poslužiti toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.