gastro postao
Ukrasite blagdanski stol ovom raskošnom pitom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 152
Kore
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 175 g šećer, kristal
- 2 mala žlica prašak za pecivo
- 165 g maslac, slani
- 3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 kom limun
Nadjev
- 3 kom breskva
- 500 g posni sir
- 75 g šećer, u prahu
- 1 kom jaje kokošje
- 40 g puding od vanilije, instant
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Prosijte brašno pa u njega dodajte šećer i prašak za pecivo. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela pa u jedan dodajte kakao, a drugi ostavite bijeli.
- U prvu smjesu dodajte omekšani i nasjeckani maslac pa ga utrljajte u brašno. Dodajte jaje i tek toliko mlijeka da možete zamijesiti prhko tijesto. Oblikujte okuglu koju umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min. Isti postupak ponovite s drugom polovicom tijesta.
- Lim obložite masnim papirom u koji stavite razvaljanu tamnu koru. Na to stavite nadjev od sira koji ste napravili tako da ste sir i šećer u prahu izmiksali te dodali prah za puding izmiješan s malo mlijeka i jajetom. na nadjev od sira stavite breskve izrezane na kriške i povrh drugu svijetlu koru.
- Pecite oko 40 min na 170°c. Kad se pita ohladi, pospite je šećerom u prahu i poslužite.
Izvor Skuhatćute