Recepti 03. listopada 2014.

Blagdanska pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukrasite blagdanski stol ovom raskošnom pitom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Kore

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 175 g šećer, kristal
  • 2 mala žlica prašak za pecivo
  • 165 g maslac, slani
  • 3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 kom limun

Nadjev

  • 3 kom breskva
  • 500 g posni sir
  • 75 g šećer, u prahu
  • 1 kom jaje kokošje
  • 40 g puding od vanilije, instant
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Prosijte brašno pa u njega dodajte šećer i prašak za pecivo. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela pa u jedan dodajte kakao, a drugi ostavite bijeli.
  2. U prvu smjesu dodajte omekšani i nasjeckani maslac pa ga utrljajte u brašno. Dodajte jaje i tek toliko mlijeka da možete zamijesiti prhko tijesto. Oblikujte okuglu koju umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 min. Isti postupak ponovite s drugom polovicom tijesta.
  3. Lim obložite masnim papirom u koji stavite razvaljanu tamnu koru. Na to stavite nadjev od sira koji ste napravili tako da ste sir i šećer u prahu izmiksali te dodali prah za puding izmiješan s malo mlijeka i jajetom. na nadjev od sira stavite breskve izrezane na kriške i povrh drugu svijetlu koru.
  4. Pecite oko 40 min na 170°c. Kad se pita ohladi, pospite je šećerom u prahu i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.