gastro postao
Blagdanski deserti uvijek su slađi od onih koje pripremamo tijekom godine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 226
Potrebno vam je
- 450 g pšenično brašno, bijelo
- 350 g sušeno voće
- 320 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 250 ml mineralna voda
- 80 g orah, suhi
- 100 g badem, oljušteni suhi
- 1 žlica soda bikarbona
- 1.50 žlica muškatni oraščić
- 1.50 žlica korijander
- 2 žlica mljeveni cimet
- 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- limunova korica
- narančina kora
- 50 ml limunov sok
- 60 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 2 žlica jogurt (3.2% masti)
- jabučni ocat
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Pomiješajte nasjeckano sušeno voće i orahe s 50 g brašna. Stavite sa strane. U velikoj posudi pomiješajte ostatak brašna sa sodom bikarbonom, muškatnim oraščićem i korijandrom, cimetom i kukuruznim brašnom.
- Prosijte sastojke pa dodajte bademe te limunovu i narančinu koru.
- U posebnu zdjelu pomiješajte šećer, limunov i narančin sok, jogurt, jabučni ocat i ulje.
- Dodajte "mokre" sastojke u prosijanu mješavinu i ulijte mineralnu vodu. Promiješajte pa dodajte mješavinu s orasima i voćem.
- U kalup za muffine ulijte smjesu. Pecite na 160°C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
Blagdanski deserti uvijek su slađi od onih koje pripremamo tijekom godine
Izvor Skuhatćute