gastro postao
Ovu sjajnu juhu mogu jesti baš svi - pa čak i vegetarijanci!
Iako dani nisu više toliko hladni, dobra i topla juha za ručak nikada nije loša ideja!
Tako smo se odlučili za jednu "bezmesnu" verziju juhe od slanutka, mrkve, luka, celera...
Vjerujemo kako će prijati baš svakom, a njen okus i arome vratit će vas u djetinjstvo i podsjetiti vas na juhe koje su vam kuhale mame i bake.
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- 4 češnja češnjaka
- 2 srednja luka
- 4 mrkve, narezane na kolutiće
- 4 korijena celera, narezanog tanko
- Nekoliko grančica svježeg timijana
- 1 lovorov list
- 2 l povrtnog temeljca
- 200 g slanutka (iz konzerve)
- Sol, papar
- Tjestenina (po želji)
- Nasjeckani peršin
- *Možete dodati i koje god drugo povrće želite, jer što više povrća ima, juha će biti bolja
Priprema:
- Na maslinovom ulju kratko propirjati povrće
- Kada povrće dovoljno omekša, zaliti ga povrtnim temeljcem pa dodati timijan i lovor
- Posoliti i popapriti po želji
- Pred kraj kuhanja (kada mrkva bude skuhana) ako želite, dodajte neku tjesteninu po izboru - rezance, kašicu, fusile i slično i kuhajte još toliko koliko je potrebno da se tjestenina skuha
- Na kraju, dodati peršin i ostaviti poklopljeno još 10 minuta da juha odmori i da se okusi prožmu
- Poslužite toplo i uživajte!
Dobar tek!