Recepti 798 prikaza 15. veljače 2017.

Bogata juha od povrća i slanutka

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu sjajnu juhu mogu jesti baš svi - pa čak i vegetarijanci!

Iako dani nisu više toliko hladni, dobra i topla juha za ručak nikada nije loša ideja!

Tako smo se odlučili za jednu "bezmesnu" verziju juhe od slanutka, mrkve, luka, celera...

Vjerujemo kako će prijati baš svakom, a njen okus i arome vratit će vas u djetinjstvo i podsjetiti vas na juhe koje su vam kuhale mame i bake.

Sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 srednja luka
  • 4 mrkve, narezane na kolutiće
  • 4 korijena celera, narezanog tanko
  • Nekoliko grančica svježeg timijana
  • 1 lovorov list
  • 2 l povrtnog temeljca
  • 200 g slanutka (iz konzerve)
  • Sol, papar
  • Tjestenina (po želji)
  • Nasjeckani peršin
  • *Možete dodati i koje god drugo povrće želite, jer što više povrća ima, juha će biti bolja

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju kratko propirjati povrće
  2. Kada povrće dovoljno omekša, zaliti ga povrtnim temeljcem pa dodati timijan i lovor
  3. Posoliti i popapriti po želji
  4. Pred kraj kuhanja (kada mrkva bude skuhana) ako želite, dodajte neku tjesteninu po izboru - rezance, kašicu, fusile i slično i kuhajte još toliko koliko je potrebno da se tjestenina skuha
  5. Na kraju, dodati peršin i ostaviti poklopljeno još 10 minuta da juha odmori i da se okusi prožmu
  6. Poslužite toplo i uživajte!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.