gastro postao
Najbolja juha koju ćete probati! Vjerujte nam!
S obzirom na to da se butternut tikve mogu kupiti gotovo cijele godine, juhu s njima možete raditi kad god vam padne na pamet. pa zašto je onda ne biste napravili!
Sjajan dodatak butternut tikvi su mrkva i ljutika, koje će cijelu kombinaciju učiniti upravo savršenom!
Kada je juha gotova, umiješajte malo feta sira u nju, uzmite komad domaćeg hrskavog kruha i uživajte u slasnoj juhi!
Sastojci i priprema:
- 1/2 butternut tikve
- 5 velikih mrkvi
- 4 ljutike
- Nekoliko listova kadulje
- Sol i papar
- Maslinovo ulje
- 2 l povrtnog temeljca
- Feta sir - za posluživanje
- Vrhnje - za posluživanje
- Priprema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Mrkvu i tikvu očistiti i narezati na kockice. Dodati ljutiku i kadulju i povrće dobro posoliti i popapriti te pokapati maslinovim uljem. Prebaciti ga na lim obložen papirom za pečenje i peći oko sat vremena u zagrijanoj pećnici - dok rubovi ljutike ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.
- Kada je povrće pečeno, pomiješati ga s temeljcem, možete zdrobiti povrće drobilicom za krumpir kako bi dobili krem juhu. Zagrijati povrće i temeljac te poslužiti toplo s komadom feta sira i žlicom vrhnja, a sve zagrabite koricom hrskavog domaćeg kruha i uživajte!
Dobar tek!