Recepti 421 prikaza 13. veljače 2017.

Juha od pečenog povrća i feta sira

Thinkstock
Najbolja juha koju ćete probati! Vjerujte nam!

S obzirom na to da se butternut tikve mogu kupiti gotovo cijele godine, juhu s njima možete raditi kad god vam padne na pamet. pa zašto je onda ne biste napravili!

Sjajan dodatak butternut tikvi su mrkva i ljutika, koje će cijelu kombinaciju učiniti upravo savršenom!

Kada je juha gotova, umiješajte malo feta sira u nju, uzmite komad domaćeg hrskavog kruha  i uživajte u slasnoj juhi!

Sastojci i priprema:

  • 1/2 butternut tikve
  • 5 velikih mrkvi
  • 4 ljutike
  • Nekoliko listova kadulje
  • Sol i papar
  • Maslinovo ulje
  • 2 l povrtnog temeljca
  • Feta sir - za posluživanje
  • Vrhnje - za posluživanje
  • Priprema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Mrkvu i tikvu očistiti i narezati na kockice. Dodati ljutiku i kadulju i povrće dobro posoliti i popapriti te pokapati maslinovim uljem. Prebaciti ga na lim obložen papirom za pečenje i peći oko sat vremena u zagrijanoj pećnici - dok rubovi ljutike ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.
  • Kada je povrće pečeno, pomiješati ga s temeljcem, možete zdrobiti povrće drobilicom za krumpir kako bi dobili krem juhu. Zagrijati povrće i temeljac te poslužiti toplo s komadom feta sira i žlicom vrhnja, a sve zagrabite koricom hrskavog domaćeg kruha i uživajte!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.