Recepti 21. kolovoza 2023.

Ljetna krem juha s potpisom Marije Herjavić Jerkić

Marija Herjavić Jerkić
Ljetna povrtna krem juha s potpisom Marije Herjavić Jerkić foto: Instagram @marija.h.j
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad ti zatreba provjereni recept za ukusno jelo, Instagram profil Marije Herjavić Jerkić, dobitnice nagrade za Najbolji kadar prošlogodišnjeg izbora Gastro zvijezda, odlično je rješenje

Marija Herjavić Jerkić, pobjednica našeg prošlogodišnjeg izbora Gastro zvijezda u kategoriji Najbolji kadar, nastavlja nas oduševljavati receptima na svom Instagram profilu. Nama je za oko zapeo Marijin recept za ukusnu krem juhu od mrkve i cvjetače, idealnu za ovo doba godine.

Bližimo se kraju ljeta, tijekom kojeg se svi trudimo kuhati što jednostavnije i brže. Zanimalo nas je da li je tako i kod Marije:

"Jest, s time da se uvijek pokušavam držati onog da moja obitelj jede domaće i fino. Mnogi misle da konkretno jelo zahtjeva i konkretan posao, ali ljetni obroci dokazuju baš suprotno; obilje ljetnih namirnica i malo kreativnosti (plus malo organizacije) rezultira domaćim jelima koja ne iziskuju puno vremena."

 

Krem juhe pravi su hit, toga je svjesna i Marija:

"Bilo da smo na godišnjem pa jurimo na kupanje ili smo kod kuće i ne želimo zbog vrućina provoditi previše vremena u kuhinji, svejedno se svako ljeto potrudim kuhati fino, uživajući u blagodatima sezonskog voća i povrća. Upravo je takva i ova juha od mrkve i cvjetače, gotova u trenu, a klinci je obožavaju!"

 

Možda vas zanima... Marija Herjavić Jerkić: Kuhanje je mojih 'pet minuta' za punjenje baterija Špajza

 

Marija ističe da su krem juhe uvijek dobro rješenje da djeca pojedu povrće koje inače ne bi pojela, a podijelila je s nama i svoje planove za jesen:

"Kako se bliži jesen i povratak u rutinu, kuhat ću u skladu s činjenicom da sam zaposlena majka dvoje djece. To mi je dodatan izazov da ručak pripremim u što kraćem vremenu, ili pak usput, dok se malo družim s djecom.

Na meniju će redovito biti razna peciva koja svi u obitelji jako vole, a idealna su za užinu prije škole. Držim se i toga da ručak bude za dva dana, da se držimo načela zero waste i pazimo na budžet, a kad se u pripremu ručka uključi i suprug koji također sa mnom dijeli ljubav prema kuhanju, znamo da finih zalogaja neće nedostajati!"

 | Author: Marija Herjavić Jerkić Juha od mrkve i cvjetače ne sadrži gluten foto: Marija Herjavić Jerkić

Krem juha od mrkve i cvjetače

Sastojci:

  • 1 manja glavica cvjetače
  • 1 srednje velika mrkva
  • 1 mali crveni luk
  • komadić paprike babure (veličine prsta)
  • malo mlijeka
  • začini (sol, papar, lovor, grančica celera)
  • sjeckani peršin

Postupak:

  1. Dobro usitnjeni luk i papriku malo prodinstati, pa dodati na manje komade narezanu cvjetaču, mrkvu i začine.
  2. Preliti vodom tek toliko da sve sastojke prekrije i kuhati dok povrće ne omekša.
  3. Maknuti lovor i celer, dodati malo mlijeka, po potrebi još začina i vode (ovisno o željenoj gustoći) i usitniti štapnim mikserom.
  4. Uliti juhu u tanjure i posuti svježim peršinom.

 

Krafne Možda vas zanima... Krafne Marije Herjavić Jerkić pravi su hit na Instagramu! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.