Recepti 23. lipnja 2016.

Bogati sendvič s paštetom od tune

Bogati sendvič s paštetom od tune
gastro postao gastro.24sata.hr
Sendvič prepun ukusnih sastojaka bit će idealan ručak na poslu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 454

Potrebno vam je

  • 1 kom tuna u salamuri
  • 4 kriška graham ( kruh od punog zrna )
  • 0.50 mala žlica senf
  • 4 kom krastavci, kiseli
  • 2 kom inćun, konzervirani
  • 1 mala žlica kapari
  • 50 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 2 mala žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 0.50 mala žlica majoneza
  • sol
  • papar
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • salata, zelena

Priprema

  1. Kisele krastavce, inćune i kapare nasjeckajte na sitno. Tunu ocijedite od salamure i grubo usitnite.
  2. U zdjeli pomiješajte kravlji sir s kiselim vrhnjem, senfom i majonezom dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. U smjesu od sira dodajte kisele krastavce, inćune i kapare, popaprite i dobro promiješajte pa dodajte usitnjenu tunu i laganim pokretima umiješajte tunu u smjesu. Po potrebi još dodatno začinite paštetu sa soli i paprom.
  4. Zelenu salatu operite, krastavce narežite na ploške.
  5. Na kriške kruha deblje namažite sloj paštete, na njega posložite povrće i prekrijte drugom namazanom kriškom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.