gastro postao
Zdrav, a čokoladan. Ovaj slatki kruh zbilja može postati omiljena slastica kojoj ćete se uvijek rado vračati. Provjerite zašto!
Brzinski čokoladni kruh začinite lješnjacima i komadićima čokolade, a šećer i maslac zamijenite medom i kokosovim uljem. Komadići čokolade na najljepši će se način otopiti i dati na sočnosti dok će kokosovo ulje dati finu, osvježavajuću aromu. Za još zdraviju varijantu birajte integralno brašno koje ste u manjoj mjeri pomiješali s bijelim kako kruh ne bi bio previše težak. Ispecite i poslužite uz šalicu tople kave, čaja ili kakaa.
Potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 jaje
- 3 žlice kokosovog ulja
- 3 žlice meda
- 100 g nasjeckane čokolade
- 1 šaka lješnjaka
- 250 ml mlijeka
Priprema:
- Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a kad se zagrije ubacite lješnjake koje ste rasporedili po papiru za pečenje.
- Pecite ih pet do deset minuta dok ne zamirišu.
- Pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i dodajte prstohvat soli.
- U sredini napravite rupu pa dodajte jaje, rastopljeno kokosovo ulje, med i mlijeko.
- Dobro pomiješajte kako u smjesi ne bi ostale grudice.
- Ubacite lješnjake i sitno nasjeckanu čokoladu.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok čačkalica koju ste upiknuli u sredinu ne izađe čista.
U slast!