Recepti 03. listopada 2014.

Božićne kocke od lješnjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekani biskvit s nadjevom od čokolade, šlaga i lješnjaka recept je za slatki užitak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 186

Biskvit

  • 6 kom jaje kokošje
  • sol
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 250 g lješnjak, mljeveni

Nadjev

  • 750 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • tamna čokolada
  • lješnjak ,suhi
  • 3 kom učvrščivać za šlag

Priprema

  1. Jaja izmiješajte mikserom pa umutite šećer, vanilin šećer, sol i cimet. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima, polovicu prosijte u smjesu od jaja pa kratko miješajte. Zatim dodajte preostalu mješavinu brašna i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Tijesto ulijte u namašćen lim i pecite 20-ak min na 200° C.
  2. Biskvit prepolovite kad se ohladi. Za nadjev slatko vrhnje istucite sa šećerom, vanilin šećerom i učvršćivačem za šlag. Čokoladu (100 g) sitno narežite i dodajte u gotovu polovicu šlaga. Čokoladni šlag premažite po jednoj biskvitnoj ploči, a drugom prekrijte. Površinu kolača premažite preostalim šlagom. Narežite ga na kocke i pospite naribanom čokoladom ili orasima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.