gastro postao
Mekani biskvit s nadjevom od čokolade, šlaga i lješnjaka recept je za slatki užitak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 186
Biskvit
- 6 kom jaje kokošje
- sol
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 250 g lješnjak, mljeveni
Nadjev
- 750 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 100 g čokolada za kuhanje
- tamna čokolada
- lješnjak ,suhi
- 3 kom učvrščivać za šlag
Priprema
- Jaja izmiješajte mikserom pa umutite šećer, vanilin šećer, sol i cimet. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima, polovicu prosijte u smjesu od jaja pa kratko miješajte. Zatim dodajte preostalu mješavinu brašna i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Tijesto ulijte u namašćen lim i pecite 20-ak min na 200° C.
- Biskvit prepolovite kad se ohladi. Za nadjev slatko vrhnje istucite sa šećerom, vanilin šećerom i učvršćivačem za šlag. Čokoladu (100 g) sitno narežite i dodajte u gotovu polovicu šlaga. Čokoladni šlag premažite po jednoj biskvitnoj ploči, a drugom prekrijte. Površinu kolača premažite preostalim šlagom. Narežite ga na kocke i pospite naribanom čokoladom ili orasima.
Izvor Skuhatćute