Recepti 13. listopada 2014.

Božićni jabučni punč

Božićni jabučni punč
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj punč se jako lako i brzo sprema, a grije i dušu, i tijelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 264

Potrebno vam je

  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 450 ml sok od jabuke (konzerv.)
  • 330 ml jabukovača
  • 3 kom štapić cimeta
  • 3 kom zvjezdasti anis
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 100 ml tamni rum

Priprema

  1. Ogulite dvije velike jabuke, prerežite na četvrtine i očistite od koštica. Narežite ih na kockice.
  2. Stavite šećer (muscovado ili demerar) da se topi na laganu vatru uz stalno miješanje. Kad se šećer pretvorio u lijepu karamel masu zalijte ga s 450 ml soka od jabuka (idealno prirodni mutni) pa dodajte bočicu jabukovače (cider), potom dodajte jabuke, štapiće cimeta i anis. Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
  3. Kad je punč kuhan, skinite ga s vatre, dodajte mu 2 žličice arome vanilije i 100 ml ruma (možete i više ako želite punč koji dobroooo grije).
  4. Služite vruće u velikim šalicama ili vatrostalnim čašama. U svaku čašu ubacite par žlica kuhanih jabuka.

Izvor Sandra Rončević

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.