gastro postao
Specijalitet posebno cijenjen u Fancuskoj, Španjolskoj i Italiji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 132
Potrebno vam je
- 500 g bakalar
- 30 mg ulje maslinovo
- 25 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Namočite soljeni bakalar u hladnu vodu kako biste odstranili sol i ostavite ga namakati najmanje dva dana.
- Isperite ga, osušite i narežite na velike komade. Kuhajte ga, ali da voda ne ključa, oko osam minuta, ocijedite ga pa očistite od kože i kostiju.
- U tavi zagrijte pola ulja, dodajte razlistanu ribu i zgnječen češanj češnjaka, snažno miješajte kuhačom na laganoj vatri sve dok ne dobijete kremastu smjesu. Maknite tavu s vatre i dodajte naizmjence šest-sedam žlica kipućeg mlijeka miješajući da se sastojci stope sve dok ne dobijete gustu kremu. Na kraju posolite i popaprite.
Specijalitet posebno cijenjen u Fancuskoj, Španjolskoj i Italiji
Izvor Skuhatćute