Recepti 03. listopada 2014.

Brandade od bakalara

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet posebno cijenjen u Fancuskoj, Španjolskoj i Italiji

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 132

Potrebno vam je

  • 500 g bakalar
  • 30 mg ulje maslinovo
  • 25 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namočite soljeni bakalar u hladnu vodu kako biste odstranili sol i ostavite ga namakati najmanje dva dana.
  2. Isperite ga, osušite i narežite na velike komade. Kuhajte ga, ali da voda ne ključa, oko osam minuta, ocijedite ga pa očistite od kože i kostiju.
  3. U tavi zagrijte pola ulja, dodajte razlistanu ribu i zgnječen češanj češnjaka, snažno miješajte kuhačom na laganoj vatri sve dok ne dobijete kremastu smjesu. Maknite tavu s vatre i dodajte naizmjence šest-sedam žlica kipućeg mlijeka miješajući da se sastojci stope sve dok ne dobijete gustu kremu. Na kraju posolite i popaprite.

Specijalitet posebno cijenjen u Fancuskoj, Španjolskoj i Italiji

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.