Recepti 13. listopada 2014.

Bruschette s jagodama

Bruschette s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularan talijanski sendvič ne mora biti dosadan - poigrajte se neuobičajenim okusima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 259

Potrebno vam je

  • 1 kom francuski kruh
  • 100 g mascarpone
  • 200 g jagode
  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 50 g šećer, u prahu
  • 2 mala žlica gustin
  • voda
  • 10 list menta

Priprema

  1. Nareži jagode na kockice, a mentu nasjeckaj na sitne komadiće. Francuz nareži na kose kriške i postavi na pladanj.
  2. Istuci slatko vrhnje za šlag i dodaj mu mascarpone sir, listiće mente i nastavi miksati dok se sve ne sjedini.
  3. Nasjeckane jagode i ostatak listića mente zajedno sa smeđim šećerom stavi u lonac i kuhaj dok ne ispusti sok, ali da ipak ostanu komadi jagoda. Zatim dodaj gustin pomiješan s vodom i kuhaj dok se ne zgusne. Stavi u hladnjak na 10 do 15 minuta da se malo ohladi.
  4. Kriške francuza premaži namazom od mascarponea, prelij prohlađenim jagodama i ukrasi svježim listićima mente.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.