Recepti 13. listopada 2014.

Brza juha od rajčice s prutićima od sira i češnjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatu i gustu juhu možete pripremiti za predjelo ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 128

Ostalo

  • 400 g rajčica, crvena
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 100 ml povrtni temeljac
  • tabasco
  • worchester umak
  • 2 žlica mascarpone
  • 2 list list bosiljka

Prutići

  • ciabatta
  • 1 režanj češnjak
  • 125 g mozzarella

Priprema

  1. U dublji lonac stavite rajčice, šećer, temeljac i umake. Začinite solju i paprom pa kuhajte dok ne provrije. Neka vrije pet-deset minuta pa dodajte mascarpone. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ostavite lonac na toplom.
  2. Napravite prutiće. Zagrijte grilltavu. Prepržite kruh dok ne dobije zlatnu boju. Kruh “premažite” i začinite. Preko kriške kruha dodajte mozzarellu i stavite u tavu pa pržite dok se sir ne otopi.
  3. Kruh narežite na manje, duguljaste komade i poslužite uz juhu.

Bogatu i gustu juhu možete pripremiti za predjelo ili glavno jelo

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.