gastro postao
Bogatu i gustu juhu možete pripremiti za predjelo ili glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 128
Ostalo
- 400 g rajčica, crvena
- 1 žlica šećer, kristal
- 100 ml povrtni temeljac
- tabasco
- worchester umak
- 2 žlica mascarpone
- 2 list list bosiljka
Prutići
- ciabatta
- 1 režanj češnjak
- 125 g mozzarella
Priprema
- U dublji lonac stavite rajčice, šećer, temeljac i umake. Začinite solju i paprom pa kuhajte dok ne provrije. Neka vrije pet-deset minuta pa dodajte mascarpone. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ostavite lonac na toplom.
- Napravite prutiće. Zagrijte grilltavu. Prepržite kruh dok ne dobije zlatnu boju. Kruh “premažite” i začinite. Preko kriške kruha dodajte mozzarellu i stavite u tavu pa pržite dok se sir ne otopi.
- Kruh narežite na manje, duguljaste komade i poslužite uz juhu.
Bogatu i gustu juhu možete pripremiti za predjelo ili glavno jelo
Izvor Skuhatćute