Recepti 6472 prikaza 17. rujna 2017.

Brza savijača od sira spaja burek i štrukle

Lidija Lončarić
Spojili smo okuse sirnice i zagorskih štrukli i dobili posve novu savijaču kojoj se rado vraćamo...

Ova savijača bit će prava poslastica za ljubitelje sirnice i štrukla, a najbolje od svega jest što će vam priprema oduzeti svega desetak minuta.

 

Možda vas zanima... Burek s mesom: Onako kako ga radi mama! Kolumne

 

Kupovne kore premažite maslacem kako bi pečenjem postale hrskave, a zatim nadjevenu savijaču dodatno začinite kremastim preljevom od kiselog vrhnja. 

Najbolja je kad je još vruća, a hladnu je možete kombinirati s jogurtom. Narežite je na kocke i poslužite gostima kao grickalicu ili pak se upustite u pripremu većih količina za brzinski ručak.

 

Možda vas zanima... Burek sa sirom po maminom receptu! Kolumne

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 4 kore za savijače
  • 400 g svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • Sol

Priprema:

  1. Maslac otopite pa ga pomiješajte s uljem.
  2. Jednu koru premažite dobivenom mješavinom, a zatim ju preklopite drugom korom pa premažite i nju.
  3. U posudi dobro pomiješajte svježi sir, polovicu kiselog vrhnja, jaje i sol.
  4. Dobivenom smjesom premažite gornju koru i zarolajte.
  5. Isto ponovite s ostatkom smjese i kora, ali ovog puta sačuvajte zadnje dvije žlice smjese od sira.
  6. Smotuljke narežite na tri manja komada i posložite ih u posudu za pečenje, a ostatak smjese pomiješajte s ostatkom vrhnja i soli.
  7. Time premažite savijaču i ubacite u pećnicu na najmanje pola sata ili dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju.

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.