gastro postao
Spojili smo okuse sirnice i zagorskih štrukli i dobili posve novu savijaču kojoj se rado vraćamo...
Ova savijača bit će prava poslastica za ljubitelje sirnice i štrukla, a najbolje od svega jest što će vam priprema oduzeti svega desetak minuta.
Kupovne kore premažite maslacem kako bi pečenjem postale hrskave, a zatim nadjevenu savijaču dodatno začinite kremastim preljevom od kiselog vrhnja.
Najbolja je kad je još vruća, a hladnu je možete kombinirati s jogurtom. Narežite je na kocke i poslužite gostima kao grickalicu ili pak se upustite u pripremu većih količina za brzinski ručak.
Potrebno vam je:
- 4 kore za savijače
- 400 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje
- 1 jaje
- 60 g maslaca
- 2 žlice ulja
- Sol
Priprema:
- Maslac otopite pa ga pomiješajte s uljem.
- Jednu koru premažite dobivenom mješavinom, a zatim ju preklopite drugom korom pa premažite i nju.
- U posudi dobro pomiješajte svježi sir, polovicu kiselog vrhnja, jaje i sol.
- Dobivenom smjesom premažite gornju koru i zarolajte.
- Isto ponovite s ostatkom smjese i kora, ali ovog puta sačuvajte zadnje dvije žlice smjese od sira.
- Smotuljke narežite na tri manja komada i posložite ih u posudu za pečenje, a ostatak smjese pomiješajte s ostatkom vrhnja i soli.
- Time premažite savijaču i ubacite u pećnicu na najmanje pola sata ili dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!