Recepti Salata 27. lipnja 2024.

Brza tofu salata s kremastim kokosovim preljevom

Salata
15 MIN
1 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Brza tofu salata
Osvježavajuća tofu salata
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Salate ne moraju biti dosadne i bezlične. Uz pravi preljev i nekoliko dodataka, mogu postati pravi spektakl okusa. Sljedeći put kad budeš u žurbi, sjeti se ove brze tofu salate s kremastim kokosovim preljevom

Kuhanje može biti pravi užitak, ali ponekad svi trebamo brzi obrok koji ne zahtijeva uključivanje štednjaka. Ako si u potrazi za nečim takvim, imamo savršen recept za tebe!

U ovoj tofu salati s kremastim kokosovim preljevom kombiniramo praktičnost gotovih namirnica s bogatstvom okusa i tekstura koje će te iznenaditi. Tofu, hrskavi kikiriki, svježe začinsko bilje i kremasti kokosov preljev čine ovu salatu pravim gurmanskim doživljajem.

Tofu | Author: Thinkstock Tofu je odličan izvor proteina foto: Thinkstock

Sve što trebaš je nekoliko jednostavnih sastojaka koje možda već imaš kod kuće. Korištenje gotovog tofua i mješavine za coleslaw štedi ti vrijeme, dok svježe začinsko bilje i kikiriki dodaju onaj fini, hrskavi završetak.

A kokosov preljev s dodatkom ribljeg umaka, limete i srirache? To je prava bomba okusa koja će te oduševiti! Ako želiš vegansku verziju, samo zamijeni riblji umak sa sojinim ili tamari umakom.

Brzo, jednostavno i zdravo

Ovaj obrok nije samo brz i jednostavan, već je i zdrav. Tofu je odličan izvor proteina, a začinsko bilje i povrće donose obilje vitamina i minerala. Kokosovo vrhnje daje bogatstvo i kremoznost bez potrebe za mliječnim proizvodima, što je čini idealnom za sve  intolerantne na laktozu.

Ne gasi ekran dok kuham

Brza tofu salata
15 MIN
pripreme
1 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Vrhnje od kokosa 0,66 šalica
  • Sok od limete 3 žlica
  • Riblji umak 2 žličica
  • Sriracha umak 1 žlica
  • Mješavina za coleslaw salatu 1 kom
  • Začinsko bilje 1 šalica
  • Mladi luk 2 kom
  • Kikiriki 0,75 šalica
  • Prženi luk 0,75 šalica
  • Tofu 200 g
Postupak
  1. U velikoj zdjeli umuti kokosovo vrhnje, sok od limete, riblji umak i srirachu dok se dobro ne sjedine.

    Prebaci 2 žlice preljeva u zdjelicu i ostavi sa strane.


  2. Dodaj mješavinu povrća za coleslaw salatu, svježe nasjeckano začinsko bilje poput korijandera, mente i bosiljka, tanko narezani mladi luk, 1/2 šalice krupno nasjeckanih slanih pečenih kikirikija i 1/2 šalice hraskavog prženog luka u veliku zdjelu s preljevom. Dobro promiješaj.


  3. Podijeli salatu u zdjelice i na vrh dodaj tofu, mariniran i pečen sa sezamom i đumbirom, narezan na tanke trokutiće.

    Na vrh pospi preostalu 1/4 šalice kikirikija i prženog luka. Prelij pripremljenim preljevom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

639 kcal

31 %

MASTI

41,00 g

56 %

KOLESTEROL

9,00 g

3 %

UH

57,00 g

20 %

PROTEINI

15,00 g

30 %

Isprobaj i ove zanimljive recepte za salate!

Krumpir salata Možda vas zanima... Totalno drugačija od drugih: Salata od krumpira Italija! Recepti salata Možda vas zanima... Salata ili pizza? Može oboje, u istoj zdjeli! Recepti Možda vas zanima... Šarena salata s tortellonima postat će tvoje najdraže proljetno jelo Native sadržaj

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.