Salate ne moraju biti dosadne i bezlične. Uz pravi preljev i nekoliko dodataka, mogu postati pravi spektakl okusa. Sljedeći put kad budeš u žurbi, sjeti se ove brze tofu salate s kremastim kokosovim preljevom
Kuhanje može biti pravi užitak, ali ponekad svi trebamo brzi obrok koji ne zahtijeva uključivanje štednjaka. Ako si u potrazi za nečim takvim, imamo savršen recept za tebe!
U ovoj tofusalati s kremastim kokosovim preljevom kombiniramo praktičnost gotovih namirnica s bogatstvom okusa i tekstura koje će te iznenaditi. Tofu, hrskavi kikiriki, svježe začinsko bilje i kremasti kokosov preljev čine ovu salatu pravim gurmanskim doživljajem.
Tofu je odličan izvor proteina
foto: Thinkstock
Sve što trebaš je nekoliko jednostavnih sastojaka koje možda već imaš kod kuće. Korištenje gotovog tofua i mješavine za coleslaw štedi ti vrijeme, dok svježe začinsko bilje i kikiriki dodaju onaj fini, hrskavi završetak.
A kokosov preljev s dodatkom ribljeg umaka, limete i srirache? To je prava bomba okusa koja će te oduševiti! Ako želiš vegansku verziju, samo zamijeni riblji umak sa sojinim ili tamari umakom.
Brzo, jednostavno i zdravo
Ovaj obrok nije samo brz i jednostavan, već je i zdrav. Tofu je odličan izvor proteina, a začinsko bilje i povrće donose obilje vitamina i minerala. Kokosovo vrhnje daje bogatstvo i kremoznost bez potrebe za mliječnim proizvodima, što je čini idealnom za sve intolerantne na laktozu.
Ne gasi ekran dok kuham
Brza tofu salata
15 MIN
pripreme
1 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Vrhnje od kokosa
0,66
šalica
Sok od limete
3
žlica
Riblji umak
2
žličica
Sriracha umak
1
žlica
Mješavina za coleslaw salatu
1
kom
Začinsko bilje
1
šalica
Mladi luk
2
kom
Kikiriki
0,75
šalica
Prženi luk
0,75
šalica
Tofu
200
g
Postupak
U velikoj zdjeli umuti kokosovo vrhnje, sok od limete, riblji umak i srirachu dok se dobro ne sjedine.
Prebaci 2 žlice preljeva u zdjelicu i ostavi sa strane.
Dodaj mješavinu povrća za coleslaw salatu, svježe nasjeckano začinsko bilje poput korijandera, mente i bosiljka, tanko narezani mladi luk, 1/2 šalice krupno nasjeckanih slanih pečenih kikirikija i 1/2 šalice hraskavog prženog luka u veliku zdjelu s preljevom. Dobro promiješaj.
Podijeli salatu u zdjelice i na vrh dodaj tofu, mariniran i pečen sa sezamom i đumbirom, narezan na tanke trokutiće.
Na vrh pospi preostalu 1/4 šalice kikirikija i prženog luka. Prelij pripremljenim preljevom.