Ako tražiš jednostavno, a ujedno zanimljivo jelo koje možeš na lijep način aranžirati i prezentirati - nemoj tražiti dalje! Avokado punjen jajima i slaninom možeš pripremiti za slasni doručak, ali svi ljubitelji avokada znaju da će ovo biti jednako ukusno kako i za ručak, tako i za večeru.
Navedeni recept tvojem tijelu dat će potrebne zdrave masnoće i energiju, a oduzet će ti samo 15 minuta!
Sastojci:
- 2 žlice nezaslađenog maslaca
- 2 avokada
- 50 g slanine narezane na kockice
- 6 jaja
- 50 g naribanoga cheddara
- sol
- papar
Priprema:
- Rastopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri.
- Dodaj slaninu i dinstaj dvije - tri minute.
- Izlij, prethodno smućkana, jaja u tavu i sve zajedno promiješaj.
- Nastavi miješati dok jaja ne budu pečena. Makni s vatre, začini solju i paprom te umiješaj sir.
- Avokado prereži na pola. Izvadi košticu. Udubine napuni smjesom jaja i slanine. Ako želiš, posipaj vlascem.
Proizvoljno: ako želiš u navedenu smjesu jaja i slanine možeš dodati i nasjeckanu papriku ili rajčicu. Također, možeš i avokado izdubiti iz kore, nasjeckati ga i pomiješati ga s ispečenim jajima i slaninom te onda napuniti koru i tako dobiti avokado lađice punjene jajima i slaninom.