Recepti 1645 prikaza 03. studenoga 2019.

Brzi i slani doručak: Avokado punjen jajima i slaninom

Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje će obožavati svi ljubitelji avokada.

Ako tražiš jednostavno, a ujedno zanimljivo jelo koje možeš na lijep način aranžirati i prezentirati - nemoj tražiti dalje! Avokado punjen jajima i slaninom možeš pripremiti za slasni doručak, ali svi ljubitelji avokada znaju da će ovo biti jednako ukusno kako i za ručak, tako i za večeru.

Navedeni recept tvojem tijelu dat će potrebne zdrave masnoće i energiju, a oduzet će ti samo 15 minuta!

Sastojci:

  • 2 žlice nezaslađenog maslaca
  • 2 avokada
  • 50 g slanine narezane na kockice
  • 6 jaja
  • 50 g naribanoga cheddara
  • sol
  • papar

 

Avokado Možda vas zanima... Ovako možete provjeriti je li vaš avokado zreo Špajza

 

Priprema:

  1. Rastopi maslac u tavi na srednje jakoj vatri.
  2. Dodaj slaninu i dinstaj dvije - tri minute.
  3. Izlij, prethodno smućkana, jaja u tavu i sve zajedno promiješaj.
  4. Nastavi miješati dok jaja ne budu pečena. Makni s vatre, začini solju i paprom te umiješaj sir.
  5. Avokado prereži na pola. Izvadi košticu. Udubine napuni smjesom jaja i slanine. Ako želiš, posipaj vlascem.

Proizvoljno: ako želiš u navedenu smjesu jaja i slanine možeš dodati i nasjeckanu papriku ili rajčicu. Također, možeš i avokado izdubiti iz kore, nasjeckati ga i pomiješati ga s ispečenim jajima i slaninom te onda napuniti koru i tako dobiti avokado lađice punjene jajima i slaninom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.