Špajza 08. travnja 2019.

Ovako možete provjeriti je li vaš avokado zreo

Avokado
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoji nekoliko trikova za provjeru zrelosti avokada, kao i jedan vrlo jednostavan način da taj proces ubrzate.

Avokado je izuzetno popularna namirnica, ali još se uvijek mučimo s prepoznavanjem stupnja zrelosti. Za vas imamo nekoliko savjeta zbog kojih ćete bez problema napraviti guacamole, narezati avokado na jutarnji tost ili ga ubaciti u slastice.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sljedeći put kada budete birali avokado, utrošite nekoliko sekundi više i provjerite u kakvom je zaista stanju. Iako tamno zelena ili smećkasta boja mogu biti znak zrelosti, uzmite u obzir da to nije slučaj kod svih vrsta. Uzmite avokado u ruku i lagano ga stisnite; ako je mekan, ali ne gnjecav, trebao bi biti u dobrom stanju za trenutnu upotrebu. 

 

Avokado | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ako ste pogrešno procijenili, proces sazrijevanja možete ubrzati tako da ga stavite u papirnatu vrećicu i unutra dodate neku drugu zrelu voćku, poput banane. Ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati, ili preko noći, pa provjerite je li banana napravila čudo. U slučaju da nemate vremena čekati da avokado sazre, možete ga umotati u foliju i staviti na nekoliko minuta u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

 

 

Možda vas zanima... Avokado: 12 recepata koji će vam zagolicati maštu Špajza

 

 

Nadamo se da smo vam pomogli. Uživajte u slasnim jelima od avokada!

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ben 08:51 09. Travanj 2019.

    Avokado je super samo treba mijenjati namirnice da nije jednolično