Avokado je izuzetno popularna namirnica, ali još se uvijek mučimo s prepoznavanjem stupnja zrelosti. Za vas imamo nekoliko savjeta zbog kojih ćete bez problema napraviti guacamole, narezati avokado na jutarnji tost ili ga ubaciti u slastice.
Sljedeći put kada budete birali avokado, utrošite nekoliko sekundi više i provjerite u kakvom je zaista stanju. Iako tamno zelena ili smećkasta boja mogu biti znak zrelosti, uzmite u obzir da to nije slučaj kod svih vrsta. Uzmite avokado u ruku i lagano ga stisnite; ako je mekan, ali ne gnjecav, trebao bi biti u dobrom stanju za trenutnu upotrebu.
Ako ste pogrešno procijenili, proces sazrijevanja možete ubrzati tako da ga stavite u papirnatu vrećicu i unutra dodate neku drugu zrelu voćku, poput banane. Ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati, ili preko noći, pa provjerite je li banana napravila čudo. U slučaju da nemate vremena čekati da avokado sazre, možete ga umotati u foliju i staviti na nekoliko minuta u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Nadamo se da smo vam pomogli. Uživajte u slasnim jelima od avokada!