Recepti 19. lipnja 2016.

Obrok za oporavak: Fusilli s tikvicama i finim travama

Fusilli s tikvicama i finim travama
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina je uvijek dobro rješenje kada je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte ju danas sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 415

Potrebno vam je

  • 400 g eliche ili fusilli
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 60 g parmezan
  • sol
  • svježi timijan

Priprema

  1. Fusilli su vesela i dekorativna tjestenina, a zbog oblika upijaju dosta umaka. Kuhajte ih u vreloj i posoljenoj vodi.
  2. Tikvice operite i narežite na ploške.
  3. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
  4. U tavu ulijte malo maslinova ulja, stavite češnjak, koji ste lagano zgnječili dlanom. Ne morate ga čistiti jer će ljuskice i komadi dati jelu rustikalan izgled.
  5. Na ulje koje je poprimilo arome češnjaka dodajte narezane tikvice, posolite i kratko ih dinstajte.
  6. U međuvremenu procijedite fusille i premjestite ih u tavu s tikvicama koje su već pri kraju. Podlijte s malo vode od kuhanja tjestenine. Promiješajte te ostavite da se okusi prožmu, a tjestenina kuhana al dente upije ostatke Pospite listićima timijana i krupno ribanim parmezanom. Protresite.

Tjestenina je uvijek dobro rješenje kada je riječ o ljetnim obrocima. Kombinirajte ju danas sa sezonskim povrćem, maslinovim uljem i začinskim biljem

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.