Recepti 16. lipnja 2018.

Brzo i lako: Parfe s malinama i pistacijama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ledeni desert podrijetlom iz Francuske

Svi već znamo da ljeti najviše žudimo za laganim poslasticama, osobito voćnim. Zato vam otkrivamo recept koje ćete brzo i lako pripremiti, a u kojem ćete zasigurno uživati.

 

Bijeli tiramisu s malinama Možda vas zanima... Obožavamo: Bijeli tiramisu s malinama Recepti

 

Možda vas zanima... Torta s malinama - brza, jednostavna i nadasve fina Kolumne

 

Ako nemate svježe, poslužit će vam i zamrznute maline ili drugo voće po vašem ukusu.

Potrebno vam je:

  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • 1/3 šalice šećera u prahu
  • 400 ml slatkog tučenog vrhnja
  • 1/2 šalice pistacija
  • 300 g malina
  • ružina vodica (po želji)

Priprema:

  1. Namastite duguljasti kalup za pečenje. Obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte jaja, žumanjke i šećer te kuhajte na pari miješajući pet minuta.
  2. Nakon toga maknite s vatre i miksajte još pet minuta da se smjesa ohladi. Polako dodajte tučeno vrhnje, pistacije, ružinu vodicu i trećinu malina.
  3. Ulijte smjesu u kalup, poklopite i stavite u zamrzivač preko noći. Ukrasite malinama i poslužite.
  4. Parfe prije vađenja iz kalupa ostavite da odstoji pet minuta na sobnoj temperaturi. Nožem prođite uz rubove kalupa i uz pomoć papira za pečenje ili plastične folije izvrnite ga na tanjur. Ukrasite ga tostiranim pinjolima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.