gastro postao
Ledeni desert podrijetlom iz Francuske
Svi već znamo da ljeti najviše žudimo za laganim poslasticama, osobito voćnim. Zato vam otkrivamo recept koje ćete brzo i lako pripremiti, a u kojem ćete zasigurno uživati.
Ako nemate svježe, poslužit će vam i zamrznute maline ili drugo voće po vašem ukusu.
Potrebno vam je:
- 2 jaja
- 4 žumanjka
- 1/3 šalice šećera u prahu
- 400 ml slatkog tučenog vrhnja
- 1/2 šalice pistacija
- 300 g malina
- ružina vodica (po želji)
Priprema:
- Namastite duguljasti kalup za pečenje. Obložite ga papirom za pečenje. Pomiješajte jaja, žumanjke i šećer te kuhajte na pari miješajući pet minuta.
- Nakon toga maknite s vatre i miksajte još pet minuta da se smjesa ohladi. Polako dodajte tučeno vrhnje, pistacije, ružinu vodicu i trećinu malina.
- Ulijte smjesu u kalup, poklopite i stavite u zamrzivač preko noći. Ukrasite malinama i poslužite.
- Parfe prije vađenja iz kalupa ostavite da odstoji pet minuta na sobnoj temperaturi. Nožem prođite uz rubove kalupa i uz pomoć papira za pečenje ili plastične folije izvrnite ga na tanjur. Ukrasite ga tostiranim pinjolima.