gastro postao
Bučnica je jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Smjesa
- 1 prstohvat sol
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 1000 g buča
- 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
Tijesto
- 600 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- voda
Priprema
- Umijesiti sastojke u kompaktnu smjesu, pomalo ljepljivu, i pustiti da odstoji u hladnjaku cca 2 sata.
- Prilikom razvlačenja, tijesto je potrebno nauljiti kako bi se moglo razvući preko cijelog stola. Na razvučeno tijesto staviti smjesu te narolati.
- Bundevu je potrebno prethodno posoliti, kako bismo je lakše ocijedili, da smjesa ne bi bila prevodena.
- Peći nekih 30-ak min na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju. Po želji premazati maslacem nakon pečenja. Dobar tek...
Izvor Helena Sugnetić
Deserti
tijesto
buča
bundeva
niskokaloricna prehrana
pečenje
jesen
večera
ručak
doručak
vegetarijanska prehrana
pita
finger food
desert