Recepti 13. listopada 2014.

Bučnica

Bučnica
gastro postao gastro.24sata.hr
Bučnica je jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 401

Smjesa

  • 1 prstohvat sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 1000 g buča
  • 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko

Tijesto

  • 600 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • voda

Priprema

  1. Umijesiti sastojke u kompaktnu smjesu, pomalo ljepljivu, i pustiti da odstoji u hladnjaku cca 2 sata.
  2. Prilikom razvlačenja, tijesto je potrebno nauljiti kako bi se moglo razvući preko cijelog stola. Na razvučeno tijesto staviti smjesu te narolati.
  3. Bundevu je potrebno prethodno posoliti, kako bismo je lakše ocijedili, da smjesa ne bi bila prevodena.
  4. Peći nekih 30-ak min na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju. Po želji premazati maslacem nakon pečenja. Dobar tek...

Izvor Helena Sugnetić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.