gastro postao
Bučnica je jedno od najpopularnijih tradicionalnih jela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Smjesa
- 1 prstohvat sol
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 1000 g buča
- 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
Tijesto
- 600 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- voda
Priprema
- Umijesiti sastojke u kompaktnu smjesu, pomalo ljepljivu, i pustiti da odstoji u hladnjaku cca 2 sata.
- Prilikom razvlačenja, tijesto je potrebno nauljiti kako bi se moglo razvući preko cijelog stola. Na razvučeno tijesto staviti smjesu te narolati.
- Bundevu je potrebno prethodno posoliti, kako bismo je lakše ocijedili, da smjesa ne bi bila prevodena.
- Peći nekih 30-ak min na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju. Po želji premazati maslacem nakon pečenja. Dobar tek...
Izvor Helena Sugnetić