Recepti 03. listopada 2014.

Bučnica na poseban način

gastro postao gastro.24sata.hr
U savijaču možete dodati bundevu narezanu na ploške jer ćete tako dobiti lijepu narančastu boju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

Potrebno vam je

  • 600 g buča
  • 60 ml ulje suncokretovo
  • 2 kom jaje kokošje
  • mljeveni cimet
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 20 g vanilin šećer
  • 10 list tijesto za savijače

Priprema

  1. Oguljenu buču naribajte i popržite na ulju dok ne omekša. Ohladite, postupno dodajte žumanjke, vanilin šećer, cimet te čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera. Dva lista tijesta složite u namašćen lim, jedan i drugi poprskajte maslacem, prekrijte nadjevom i novim slojem. Ponovite postupak četiri puta.
  2. Odozgo mora biti tijesto. Bučnicu pecite oko 30 minuta na 150°C.

U savijaču možete dodati bundevu narezanu na ploške jer ćete tako dobiti lijepu narančastu boju

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.