gastro postao
Jednostavna priprema omiljenih gljiva i umaka sa sezamom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 95
Potrebno vam je
- 2 kom mladi luk
- 400 g bukovače
- 0.50 dl vino bijelo
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 žlica parmezan
- kadulja
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Popirjajte sitno nasjeckani mladi luk na malo ulja i dodajte bukovače narezane na kockice.
- Pirjajte 10 minuta. Zatim podlijte vinom i nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte prstohvat kadulje.
- U međuvremenu u šalici dobro zamutite brašno i mlijeko, dodajte smjesu bukovačama i ostavite na laganoj vatri još dvije minute.
- Nakon što skinete bukovače s vatre dodajte sjemenke sezama i dobro promiješajte.
- Servirajte posuto sirom za posipanje.