Recepti 13. listopada 2014.

Bukovače sa sezamom

Bukovače sa sezamom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna priprema omiljenih gljiva i umaka sa sezamom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 95

Potrebno vam je

  • 2 kom mladi luk
  • 400 g bukovače
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica parmezan
  • kadulja
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Popirjajte sitno nasjeckani mladi luk na malo ulja i dodajte bukovače narezane na kockice.
  2. Pirjajte 10 minuta. Zatim podlijte vinom i nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte prstohvat kadulje.
  3. U međuvremenu u šalici dobro zamutite brašno i mlijeko, dodajte smjesu bukovačama i ostavite na laganoj vatri još dvije minute.
  4. Nakon što skinete bukovače s vatre dodajte sjemenke sezama i dobro promiješajte.
  5. Servirajte posuto sirom za posipanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.