gastro postao
Osvježavajući koktel sjajan je odabir za lijena opuštanja na otvorenom, uz slasne tapase i sunce koje grije.
Ime ovog zelenog koktela potječe od slatkastog alkoholnog napitka caipirinhe, no priprema se s votkom, a zovu ga još i caipivotka ili caipirotka. Obožavaju ga u Brazilu i Argentini, a kada ga jednom isprobate, obožavat ćete ga i vi.
Super jednostavan i pomalo neobičan koktel natjerat će vas da se odmaknete od klasičnog mojita i uživate u divnom osvježavajućem napitku.
Potrebno vam je:
- 1 šaka mente
- 2 žlice smeđeg šećera
- 3 limete
- 2 čaše votke
- 2 čaše tonika
- 3 kivija
- Led
Postupak pripreme:
- Napunite šest čaša trećinom šalice nasjeckanoga kivija, dva lista metvice, žličicom šećera i sokom pola limete.
- Izmiješajte dobro sadržaj svake čaše.
- Napunite svaku čašu ledom te ulijte po trećinu čaše votke i trećinu čaše tonika.
- Promiješajte i ukrasite svaku čašu kriškom kivija.
Živjeli!