Naša dva skrivena aduta ovog ljeta pripremaju se od vina i gina, idealni su za večernja druženja ili srkanje na slamčicu na plaži, a ako pak još uvijek niste isplanirali put u toplije krajeve, na najljepši će način prizvati more čak i na vaš balkon.
Koktel Hugo priprema se od sirupa od bazge, pjenušavog vina, soka limuna ili limete i svježih listića mente. Ako pri ruci nemate pjenušavo vino, iskoristiti možete i kakvo drugo bijelo vino, a odlična ideja bit će dobar chardonnay.
Također, umjesto sirupa od bazge možete koristiti i drugi sirup po želji, a u ovoj će se kombinaciji sjajno snaći onaj od maline, kupine ili pak borovnice. Količine prilagodite sebi kako biste dobili najbolji omjer soka agruma, slatkoće iz sirupa i alkohola. Naravno, led je neizbježan pa ga pripremite u što većim količinama. Želite da vaš koktel bude osvježavajuć i naprosto neodoljiv.
Osim Huga, pripremili smo vam i jednostavan recept za bazičan koktel s ginom. Za ovu će vam verziju slatkog alkoholnog napitka biti potreban sirup od omiljenog voća, začinsko bilje poput mente i bosiljka, gin i sok od limete. Sve sastojke ubacite u shaker, dodajte šaku leda i dobro protresite. Umjesto mućkanja u shakeru, koktel možete napraviti i direktno u čaši. Najvažnije je tek dobro povezati sve sastojke.
Koktele poslužite u visokim čašama, dodajte koju šarenu slamku i ultimativno osvježenje je zagarantirano.
Želite li ipak uživati u bezalkoholnim koktelima, pjenušavo vino u Hugu zamijenite s većom količinom mineralne vode, a umjesto gina koristite sok po želji.
Živjeli!