Recepti 07. travnja 2018.

Kruh s kivijem - nešto novo, drugačije i osvježavajuće

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim onog s limunom, narančom i suhim voćem, sada možete pripremiti i sočan, posve drugačiji kruh od kivija.

Jabuke, limun, banana, naranča i suho voće više i nisu toliko neobični dodaci slatkom kruhu. No, kada smo naletjeli na recept koji u smjesi koristi pire od kivija, znatiželja je proradila sama od sebe. 

 

kruh od banane Možda vas zanima... Mekan i sočan: Najbolji banana kruh do sada None

 

Želite li efektniji kolač, na vrh prije pečenja dodajte ploške očišćenog kivija, no pripazite da ne potonu jer bi smjesa oko njih mogla ostati sirova. Također, dodati možete i omiljene orašaste plodove poput pinjola, pistacija ili indijskih oraščića.

Ovaj sočan kolač možete poslužiti uz žlicu tučenog vrhnja ili sladoled, kavu ili čaj. Slaže se uz baš svaku priliku!

 

Možda vas zanima... Uz kavu ili čaj: Slatki kruh od limuna, borovnica i badema Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 200 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 80 ml mlijeka
  • 5 kivija
  • Prstohvat soli

Postupak pripreme:

  1. Najprije pripremite pire od kivija tako da kivi očistite i ubacite u blender.
  2. Blendajte dok u potpunosti ne nestane komadića.
  3. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  4. U drugoj posudi pomiješajte maslac i šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje.
  5. Miksajte dok ne dobijete nešto svjetliju boju, a zatim dodajte polovicu smjese sa suhim sastojcima.
  6. Dok miksate, polako dodajte ostatak, a onda i mlijeko.
  7. Miksajte dok se svi sastojci ne povežu, pa ubacite pire od kivija.
  8. Smjesu prebacite u kalup.
  9. Po želji, na vrh kolača možete dodati i ploške svježeg kivija.
  10. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite oko 45 minuta do sat vremena.
  11. Prije serviranja kolač dobro ohladite.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.