gastro postao
Lagan i zdrav obrok skriva se iza popularne američke salate nastale u San Diegu...
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 566
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 3 režanj češnjak
- 3 filet inćun, konzervirani
- 1 mala žlica worchester umak
- 2 žlica sok od limete
- 1 mala žlica senf
- 5 žlica ulje maslinovo
- 3 kriška kruh pšenični, bijeli mliječni
- 20 g maslac, slani
- 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 3 kriška slanina suha, masna
- 1 kom salata, zelena
- 75 g parmezan
Priprema
- Umiksajte jaja, češnjak, inćune, Worcestershire umak, sok limete i senf u glatku smjesu. Dalje lagano miksajući polako dolijevajte 4 žlice maslinovog ulja, kako biste dobili kremasti dressing. Začinite po ukusu solju i svježe mljevenim crnim paprom.
- Kruhu odrežite koricu i narežite ga na kockice od 1,5 cm. U tavi zagrijte maslac i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri, dodajte kockice kruha i pržite 5-8 minuta ili dok ne postane hrskavo. Izvadite iz tave. U istoj tavi prepecite slaninu 3 minute ili dok ne postane hrskava i izlomite na manje komadiće.
- Listove zelene salate prelijte dressingom, umiješajte kruh i slaninu i pospite naribanim parmezanom.