Recepti 07. lipnja 2016.

Cezar salata: Made in USA

Cezar salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagan i zdrav obrok skriva se iza popularne američke salate nastale u San Diegu...

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 566

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 režanj češnjak
  • 3 filet inćun, konzervirani
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 2 žlica sok od limete
  • 1 mala žlica senf
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 3 kriška kruh pšenični, bijeli mliječni
  • 20 g maslac, slani
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 3 kriška slanina suha, masna
  • 1 kom salata, zelena
  • 75 g parmezan

Priprema

  1. Umiksajte jaja, češnjak, inćune, Worcestershire umak, sok limete i senf u glatku smjesu. Dalje lagano miksajući polako dolijevajte 4 žlice maslinovog ulja, kako biste dobili kremasti dressing. Začinite po ukusu solju i svježe mljevenim crnim paprom.
  2. Kruhu odrežite koricu i narežite ga na kockice od 1,5 cm. U tavi zagrijte maslac i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri, dodajte kockice kruha i pržite 5-8 minuta ili dok ne postane hrskavo. Izvadite iz tave. U istoj tavi prepecite slaninu 3 minute ili dok ne postane hrskava i izlomite na manje komadiće.
  3. Listove zelene salate prelijte dressingom, umiješajte kruh i slaninu i pospite naribanim parmezanom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.