gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 250 g digestive keksa ili zobenih keksa
- 50 g margarina
- 250 g kremastog sira ABC
- 250 g milerama dukat
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 250 g bijele čokolade
- 500 g jagoda
- 4 mala žlica gustina
Priprema
- Razmrvite kekse u najlonskoj vrecici sa valjkom i dodajte istopljeni margarin. Zatim tom smjesom obložite kalup za torte, izravnajte žlicom i stavite u frižider da se podloga stvrdne.
- U plastičnu posudu stavite kremasti sir, mileram, vrhnje za kuhanje, promiješajte kuhačom i dodajte rastopljenu bijelu čokoladu koju ste prije istopili na pari. Čokoladu malo ostaviti da se ohladi prije nego je umiješate u smjesu i lagano umiješati da se ne stvore grudice. Zatim sve staviti u kalup i ostaviti na par sati ili preko noći u frižideru da se smjesa stvrdne.
- Jagode operite i stavite s par žlica vode i malo šećera u šerpicu da puste sok. Kada se malo rastope umiješajte gustin razrijeđen s vodom i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se preljev ohladi. Kada je kolač poslužen preljevom ga ukrasite.