Recepti 26. svibnja 2015.

Cheesecake od jagoda

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 250 g digestive keksa ili zobenih keksa
  • 50 g margarina
  • 250 g kremastog sira ABC
  • 250 g milerama dukat
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 250 g bijele čokolade
  • 500 g jagoda
  • 4 mala žlica gustina

Priprema

  1. Razmrvite kekse u najlonskoj vrecici sa valjkom i dodajte istopljeni margarin. Zatim tom smjesom obložite kalup za torte, izravnajte žlicom i stavite u frižider da se podloga stvrdne.
  2. U plastičnu posudu stavite kremasti sir, mileram, vrhnje za kuhanje, promiješajte kuhačom i dodajte rastopljenu bijelu čokoladu koju ste prije istopili na pari. Čokoladu malo ostaviti da se ohladi prije nego je umiješate u smjesu i lagano umiješati da se ne stvore grudice. Zatim sve staviti u kalup i ostaviti na par sati ili preko noći u frižideru da se smjesa stvrdne.
  3. Jagode operite i stavite s par žlica vode i malo šećera u šerpicu da puste sok. Kada se malo rastope umiješajte gustin razrijeđen s vodom i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se preljev ohladi. Kada je kolač poslužen preljevom ga ukrasite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.