gastro postao
Iznenađenje u laganom i nježnom cheesecakeu svakako je aroma kave
Tko treba Mochaccino kad možeš dobiti kavu i čokoladu u ovom kremastom kolaču?
Omiljeni američki kolač u čokoladnoj varijanti oduševit će čokoljupce. U ovom receptu posebnu aromu daje mu kava. Ako nisi ljubitelj okusa kave u kolačima, daj mašti na volji i zamijeni ga Baileysom ili nekim drugim likerom ili aromom koju voliš.
Sastojci:
- 50 g maslaca
- 1 žlica instant kave
- 1 žlica vode
- 200 g mljevenih keksa
- 200 g mliječne čokolade
- 500 g krem sira
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 250 ml kiselog vrhnja
Priprema:
- Namazati kalup maslacem. Pomiješati kavu i vodu, smrviti kekse te dodati maslac i pomiješati. Uliti smjesu u kalup i stavite u hladnjak na pola sata.
- Otopiti čokoladu i pustiti sa strane pet minuta. Pomiješati krem-sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok ne postane glatka smjesa. Dodati čokoladu i kavu te sve dobro pomiješati.
- Izvaditi i pustiti da se opusti 20 minuta. Dodatno vrhnje istući, njime premazati tortu i posuti mrvicama čokolade.