Ako želiš desert koji okusom neodoljivo podsjeća na kupovne Raffaello kuglice, na pravom si mjestu! Ova cheesecake verzija posebno nam se sviđa
Postoji li netko tko ne voliRaffaello kuglice, one kupovne? Mi smo neki od najzagriženijih obožavatelja te kupovne slastice i već smo isprobali hrpu recepata koji okusom (ali i oblikom) podsjećaju na njih.
No još se nismo susreli cheesecake koji okusom imitira Raffaello kuglice. I to još ovako dobrim! A autorica je blogerica Martina Ražov, autorica bloga La Martina Cakes.
Božanstven namaz od kokosa
"Namaz od kokosa je zaista božanstven i daje ovom kolaču 'univerzalan' okus! Na dnu su mljeveni keksi s kokosom, u sredini je svilena krema obogaćena bademima i na vrhu je jedinstveni bijeli ganache.
Uistinu dobra kombinacija. Također, za razliku od nekih drugih kolača, ovog će vam zbilja biti dosta samo jedan komad", poručuje Martina.
Raffaello cheesecake s kokosom
foto: Martina Ražov
Ne gasi ekran dok kuham
Raffaello cheesecake s kokosom
45 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
PODLOGA
Sastojci
Petit beurre keksi
200
g
Maslac
80
g
Mlijeko
4
žlica
Naribani kokos
2
žlica
Postupak
Samelji kekse, rastopi maslac i sve sastojke poveži te utisni u kalup.
Stavi i papir za pečenje pa ćeš tako poslije bez muke preseliti tortu na drugu tacnu.
KREMA
Sastojci
Mascarpone
500
g
Namaz od kokosa
300
g
Slatko vrhnje
400
ml
Bademi
100
g
Želatina u prahu
1
kom
Postupak
Mascarpone i namaz od kokosa poveži. Dodaj slatko vrhnje i mikserom muti dok ne bude čvrsta smjesa. Dodaj bademe - cijele, ili ih izreži na krupnije te promiješaj.
Želatinu pripremi prema uputama na vrećici - dodaj joj malo vode i pričekaj da nabubri. Zatim otopi želatinu na laganoj vatri.
Makni s vatre i još malo miješaj da skroz vruću ne staviš u kremu. Ne smije se ni ohladiti. Ulij mlaku želatinu u kremu i sve skupa pjenjačom sjedini.
Prelij preko podloge i kolač stavi na hlađenje bar 3 sata.
GANACHE
Sastojci
Slatko vrhnje
100
ml
Bijela čokolada
150
g
Postupak
Vrhnje zagrij do vrenja (ne smije biti kipuće) te vrućim vrhnjem prelij čokoladu razlomljenu na komadiće i ostavi da malo stoji. Miješaj lagano dok se čokolada potpuno ne rastopi.
Prelij ganache preko torte i vrati tortu opet u hladnjak.
Kad se ganache stisne, ukrasi tortu po želji.
Oljušti bademe tako da ih u kipućoj vodi kuhaš nekoliko minuta, procijedi i bez muke oljuštite.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pravili jučer, izvrsna, svi oduševljeni :-) Jedino što ću sljedeći put mijenjati je smanjiti količinu namaza i staviti 1/2 količine (koristila Bijela Lino Lada kokos) jer je dosta teška a i sama po sebi jako slatka pa malo "ubije" okus ... prikaži još! sira koji cheesecake mora imati.