Recepti Desert 25. siječnja 2025.

Cheesecake s kokosom je nova fina verzija Raffaella

Desert
45 MIN
15 MIN
12
SREDNJE
Cheesecake s kokosom, Raffaello
Nova verzija Raffaella: Cheesecake s kokosom
foto: Martina Ražov
Ako želiš desert koji okusom neodoljivo podsjeća na kupovne Raffaello kuglice, na pravom si mjestu! Ova cheesecake verzija posebno nam se sviđa

Postoji li netko tko ne voli Raffaello kuglice, one kupovne? Mi smo neki od najzagriženijih obožavatelja te kupovne slastice i već smo isprobali hrpu recepata koji okusom (ali i oblikom) podsjećaju na njih.

No još se nismo susreli cheesecake koji okusom imitira Raffaello kuglice. I to još ovako dobrim! A autorica je blogerica Martina Ražov, autorica bloga La Martina Cakes.

Božanstven namaz od kokosa

"Namaz od kokosa je zaista božanstven i daje ovom kolaču 'univerzalan' okus! Na dnu su mljeveni keksi s kokosom, u sredini je svilena krema obogaćena bademima i na vrhu je jedinstveni bijeli ganache.

Uistinu dobra kombinacija. Također, za razliku od nekih drugih kolača, ovog će vam zbilja biti dosta samo jedan komad", poručuje Martina.

 | Author: Martina Ražov Raffaello cheesecake s kokosom foto: Martina Ražov

Ne gasi ekran dok kuham

Raffaello cheesecake s kokosom
45 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
PODLOGA
Sastojci
  • Petit beurre keksi 200 g
  • Maslac 80 g
  • Mlijeko 4 žlica
  • Naribani kokos 2 žlica
Postupak
  1. Samelji kekse, rastopi maslac i sve sastojke poveži te utisni u kalup.


  2. Stavi i papir za pečenje pa ćeš tako poslije bez muke preseliti tortu na drugu tacnu.


KREMA
Sastojci
  • Mascarpone 500 g
  • Namaz od kokosa 300 g
  • Slatko vrhnje 400 ml
  • Bademi 100 g
  • Želatina u prahu 1 kom
Postupak
  1. Mascarpone i namaz od kokosa poveži. Dodaj slatko vrhnje i mikserom muti dok ne bude čvrsta smjesa. Dodaj bademe - cijele, ili ih izreži na krupnije te promiješaj. 


  2. Želatinu pripremi prema uputama na vrećici - dodaj joj malo vode i pričekaj da nabubri. Zatim otopi želatinu na laganoj vatri.


  3. Makni s vatre i još malo miješaj da skroz vruću ne staviš u kremu. Ne smije se ni ohladiti. Ulij mlaku želatinu u kremu i sve skupa pjenjačom sjedini.


  4. Prelij preko podloge i kolač stavi na hlađenje bar 3 sata. 


GANACHE
Sastojci
  • Slatko vrhnje 100 ml
  • Bijela čokolada 150 g
Postupak
  1. Vrhnje zagrij do vrenja (ne smije biti kipuće) te vrućim vrhnjem prelij čokoladu razlomljenu na komadiće i ostavi da malo stoji. Miješaj lagano dok se čokolada potpuno ne rastopi.


  2. Prelij ganache preko torte i vrati tortu opet u hladnjak.


  3. Kad se ganache stisne, ukrasi tortu po želji.


Oljušti bademe tako da ih u kipućoj vodi kuhaš nekoliko minuta, procijedi i bez muke oljuštite.
Raffaello kuglice Možda vas zanima... Imamo 3 najbolja recepta za Rafaelo kuglice Recepti Rafaelo torta Možda vas zanima... Najbolja rafaelo torta simbol je ljetnih okusa Recepti

 

Komentari 6
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:33 10. Veljača 2024.

    lijepo

  • Kraljica 17:15 02. Ožujak 2020.

    Pravili jučer, izvrsna, svi oduševljeni :-) Jedino što ću sljedeći put mijenjati je smanjiti količinu namaza i staviti 1/2 količine (koristila Bijela Lino Lada kokos) jer je dosta teška a i sama po sebi jako slatka pa malo "ubije" okus ... prikaži još! sira koji cheesecake mora imati.

  • DORA 09:33 27. Veljača 2019.

    A gdje se nabavi namaz od kokosa?