gastro postao
Svima omiljen cheesecake naša blogerica Sanja Štrbac obogatila je omiljenim čokoladnim namazom - Nutellom!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 240
Potrebno vam je
- 2 kom banane
- 70 g zobene pahuljice
- 300 g krem sir
- 80 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom jaje kokošje
- 3 žlica čokoladni namaz "nutela"
Priprema
- Upalite pećnicu na 160C i ostavite da se grije.
- Kalup obložite papirom za pečenje.
- U jednoj posudici zdrobite bananu vilicom i dodajte joj zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Na dno kalupa izlijte smjesu i poravnajte.
- Mikserom izmiksajte sir do kremaste strukture. Dodajte mu šećer i ponovno miksajte do kremaste strukture. Dodajte jaje i još malo miksajte dok se sve ne spoji. Izlijte u kalup na smjesu zobenih pahuljica i banana.
- Nutellu malo otopite na laganoj vatri, zatim ju isipajte u kalup na smjesu od sira. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare.
- Stavite peći oko 20-25 minuta.
- Prohladite kolač malo na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider da se hladi barem 2 sata prije konzumiranja.
- Ukoliko niste ljubitelj zobenih pahuljica, podlogu možete napraviti i od 130 g petit beurre keksa, 80 g maslaca i 2 žlice šećera.