Recepti 313 prikaza 07. veljače 2016.

Cheesecake s Nutellom

Cheese s Nutellom
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Svima omiljen cheesecake naša blogerica Sanja Štrbac obogatila je omiljenim čokoladnim namazom - Nutellom!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 240

Potrebno vam je

  • 2 kom banane
  • 70 g zobene pahuljice
  • 300 g krem sir
  • 80 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 žlica čokoladni namaz "nutela"

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 160C i ostavite da se grije.
  2. Kalup obložite papirom za pečenje.
  3. U jednoj posudici zdrobite bananu vilicom i dodajte joj zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Na dno kalupa izlijte smjesu i poravnajte.
  4. Mikserom izmiksajte sir do kremaste strukture. Dodajte mu šećer i ponovno miksajte do kremaste strukture. Dodajte jaje i još malo miksajte dok se sve ne spoji. Izlijte u kalup na smjesu zobenih pahuljica i banana.
  5. Nutellu malo otopite na laganoj vatri, zatim ju isipajte u kalup na smjesu od sira. Nožem prođite kroz smjesu i napravite šare.
  6. Stavite peći oko 20-25 minuta.
  7. Prohladite kolač malo na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider da se hladi barem 2 sata prije konzumiranja.
  8. Ukoliko niste ljubitelj zobenih pahuljica, podlogu možete napraviti i od 130 g petit beurre keksa, 80 g maslaca i 2 žlice šećera.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.