Recepti 13. listopada 2014.

Chilli con carne

Chilli con carne
gastro postao gastro.24sata.hr
Možda zvuči komplicirano, ali je poprilično jednostavno, a i okusom će vas ugodno iznenaditi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 867

Potrebno vam je

  • 800 g junetina 
  • 600 g rajčica, crvena
  • 400 g grah,crveni
  • 3 kom crni luk
  • 3 režanj češnjak
  • 2 žlica ljuta paprika
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 0.50 mala žlica origano
  • povrtni temeljac
  • 6 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Operite grah i držite ga potopljenog u vodi 12 sati.
  2. Nakon tog vremena narežite meso na manje komadiće i brzo ga popržite na toplom ulju na jakoj vatri. Dodajte narezani crveni i bijeli luk , pustite da se prokuha 5 minuta, dodajte grah i miješajte.
  3. Ogulite rajčice, narežite ih na komadiće, dodajte mesu; dodajte i začine, sol, dolijte malo juhe, pokrijte i pustite da se kuha na laganoj vatri dok se meso i grah ne skuhaju. Po potrebi dodajte još malo tople juhe.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.