gastro postao
Slatki i hrskavi uštipci kao fini desert poslije ručka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 80
Potrebno vam je
- 35 g maslac, slani
- sol
- mljeveni cimet
- muškatni oraščić
- 150 g glatko brašno
- 3 kom jaje kokošje
- 150 ml voda
- 3 mala žlica šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
Priprema
- U vruću vodu umiješajte maslac, šećer, vanilin šećer, začine i naribanu koru pola limuna.
- Čim se maslac rastopi, maknite posudu s vatre pa uz stalno miješanje dodajte brašno dok se tijesto ne počne odvajati od ruba.
- Umiješajte jedno po jedno jaje i razradite.
- Ostavite da se tijesto ohladi na sobnoj temperaturi. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu pa istisnite tijesto dužine 15 cm u vruće ulje.
- Pržite oko sedam minuta dok ne postane zlatnožuto i hrskavo.
Izvor Skuhatćute