Recepti 13. listopada 2014.

Ciabatta

Ciabatta
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski bijeli kruh koji se priprema uz dodatak maslinovog ulja

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 394

Potrebno vam je

  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica sol
  • 3.60 dl voda

Priprema

  1. Predtijesto napravimo dan prije nego što ćemo započeti s pečenjem kruha. U zdjelu stavimo brašno, kvasac i 1 dcl mlake vode. Nekoliko minuta dobro miješamo dok se smjesa ne oblikuje u kuglu. Stavimo je u lagano nauljenu zdjelu i ostavimo preko noći na toplom.
  2. Sljedećeg dana napravimo tijesto tako da pomiješamo brašno, kvasac, ulje, sol i 3,6 dcl mlake vode.
  3. Nakon što se tijesto spoji, dodamo predtijesto i mijesimo dok smjesa ne postane ljepljiva. Tijesto stavimo u lagano nauljenu zdjelu. Nekoliko puta ga okrenemo unutar zdjele kako bismo ga nauljili, a zatim ostavimo na toplom oko 2 sata.
  4. Pećnicu zagrijemo na 220°C.
  5. Tijesto mijesimo 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Oblikujemo ga u oblik šlapice i stavimo u nauljen lim za pečenje.
  6. Pečemo 10 minuta pa smanjimo temperaturu na 190 °C. Pečemo još 30 minuta pa ostavimo da se hladi na rešetki.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.