gastro postao
U kulinarstvu nedovoljno korištena biljka, slična suncokretu, odlično se slaže sa šampinjonima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 272
Potrebno vam je
- 1000 g čičoka
- 30 g maslac, slani
- 5 mala žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 šalica vino bijelo
- 1 kom lovorov list
- 750 g šampinjoni (uzgojeni)
- 4 režanj češnjak
- 1 kom limun
- 1.50 mala žlica svježi timijan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ogulite i prepolovite čičoke.
- U velikoj tavi ugrijte maslac i dvije žličice maslinova ulja. Dodajte luk i pirjajte dvije minute.
- Dodajte čičoke, bijelo vino, lovorov list i vode da prekrije sastojke. Zagrijavajte dok ne uzavre i kuhajte na laganoj vatri dok čičoke ne omekšaju, otprilike sat vremena.
- Za to vrijeme tanko izrežite limun na kriške.
- U tavu dodajte gljive, timijan, kriške limuna i tri žličice maslinova ulja. Kuhajte još 20 minuta.
U kulinarstvu nedovoljno korištena biljka, slična suncokretu, odlično se slaže sa šampinjonima