Recepti 13. listopada 2014.

Čičoka sa šampinjonima i timijanom

gastro postao gastro.24sata.hr
U kulinarstvu nedovoljno korištena biljka, slična suncokretu, odlično se slaže sa šampinjonima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 272

Potrebno vam je

  • 1000 g čičoka
  • 30 g maslac, slani
  • 5 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica vino bijelo
  • 1 kom lovorov list
  • 750 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom limun
  • 1.50 mala žlica svježi timijan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite i prepolovite čičoke.
  2. U velikoj tavi ugrijte maslac i dvije žličice maslinova ulja. Dodajte luk i pirjajte dvije minute.
  3. Dodajte čičoke, bijelo vino, lovorov list i vode da prekrije sastojke. Zagrijavajte dok ne uzavre i kuhajte na laganoj vatri dok čičoke ne omekšaju, otprilike sat vremena.
  4. Za to vrijeme tanko izrežite limun na kriške.
  5. U tavu dodajte gljive, timijan, kriške limuna i tri žličice maslinova ulja. Kuhajte još 20 minuta.

U kulinarstvu nedovoljno korištena biljka, slična suncokretu, odlično se slaže sa šampinjonima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.