gastro postao
Ispecite ukusan i zdrav čips od jabuke
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 162
Potrebno vam je
- 1 kom jabuka (cijela)
- 0.50 žlica jabučni ocat
- 2 žlica šećer, kristal
- mljeveni cimet
- 4 žlica voda
Priprema
- Lagano zagrijavaj dvije žlice šećera i četiri žlice vode.
- Kad se šećer otopi, dodaj pola žlice jabučnog octa i malo cimeta te makni s vatre.
- Jednu veću jabuku prepolovi, izvadi sjemenke i nareži na tanke ploške.
- Jednu stranu ploške umoći u sirup od šećera i složi na pleh obložen papirom za pečenje tako da namočena strana ploške bude prema gore.
- Peci u pećnici na 100°C dok ne postane hrskavo, otprilike sat vremena.
Izvor Zdrava Krava