Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladna eksplozija s jabukama

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka fantazija od čokolade koja će vam se topiti u ustima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 171

Krema

  • 3 kom jabuka (cijela)
  • 150 g šećer, kristal
  • 1 dl voda
  • 3 žlica tamni rum
  • 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 100 g tamna čokolada

Čokoladna glazura

  • 100 g tamna čokolada
  • 3 žlica voda
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 80 g maslac, slani

Ostalo

  • 5 kom jaje kokošje
  • 20 g šećer, kristal
  • 40 dl ulje suncokretovo
  • 10 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 10 g prašak za pecivo
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 žlica tamni rum

Priprema

  1. Izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, uljem, kakaom, rumom, brašnom i praškom za pecivo. Ulijte u lim i pecite 30 min na 180°c. Biskvit prerežite napola.
  2. Za kremu skuhajte jabuke u dl vode sa šećerom i rumom pa izmiksajte. U tu smjesu dodajte čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodajte izmrvljenu polovicu tijesta i sve izmiksajte.
  3. Stavite kremu na preostalu polovicu tijesta i prelijte glazurom od čokolade koju napravite tako da vodu, šećer i čokoladu otopite na pari pa dodajte maslac.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.