gastro postao
Slatka fantazija od čokolade koja će vam se topiti u ustima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 171
Krema
- 3 kom jabuka (cijela)
- 150 g šećer, kristal
- 1 dl voda
- 3 žlica tamni rum
- 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 100 g tamna čokolada
Čokoladna glazura
- 100 g tamna čokolada
- 3 žlica voda
- 3 žlica šećer, kristal
- 80 g maslac, slani
Ostalo
- 5 kom jaje kokošje
- 20 g šećer, kristal
- 40 dl ulje suncokretovo
- 10 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g kakao u prahu, nezašećereni
- 10 g prašak za pecivo
- 10 g vanilin šećer
- 1 žlica tamni rum
Priprema
- Izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, uljem, kakaom, rumom, brašnom i praškom za pecivo. Ulijte u lim i pecite 30 min na 180°c. Biskvit prerežite napola.
- Za kremu skuhajte jabuke u dl vode sa šećerom i rumom pa izmiksajte. U tu smjesu dodajte čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodajte izmrvljenu polovicu tijesta i sve izmiksajte.
- Stavite kremu na preostalu polovicu tijesta i prelijte glazurom od čokolade koju napravite tako da vodu, šećer i čokoladu otopite na pari pa dodajte maslac.
Izvor Skuhatćute