Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladna kugla punjena kremom

Čokoladna kugla punjena kremom
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladnu kuglu Mirjana Špoljar punila je kremom od Baileys likera i prelila umakom od likera s dodatkom slatkog vrhnja. Recept je dovoljan za 10 ljudi te vam predlažemo da društvo iznenadite ovim bombastičnim desertom.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 767

Čokoladna kugla

  • 300 g tamna čokolada

Baileys krema

  • 0.50 dl vrhnje za šlag
  • 800 g bijela čokolada
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 dl bailey liker
  • 3 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Umak od Baileysa

  • vrhnje za šlag
  • 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 dl bailey liker

Priprema

  1. Za čokoladnu kuglu: Silikonski kalup u obliku kugle premažemo rastopljenom čokoladom koju smo temperirali, smrznemo kalupe da čokolada bude čvrsta te punimo kremom od Baileysa.
  2. Baileys krema: Slatko vrhnje ugrijemo do točke vrenja, prelijemo preko čokolade, miješamo da smjesa postane glatka te u dodamo maslac, tučeno slatko vrhnje i liker Baileys.
  3. Punimo kugle kremom te ih ponovno smrznemo. Smrznute ih skidamo sa silikona te ih spajamo u dvije polovice.
  4. Umak od Baileysa: Šećer rastopimo u karamel, dodamo slatko vrhnje te pustimo da reducira. Dodamo liker, ohladimo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.