Recepti 18. travnja 2016.

Za ljepše jutro: Čokoladni kroasani s bademima

Kroasan
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
S čokoladom i bademima ne možete pogriješiti. Isprobajte ih u ovim slasnim kroasanima!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 558

Potrebno vam je

  • 750 g tijesto za savijače
  • 120 g bademi,mljeveni
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 200 g tamna čokolada

Priprema

  1. Nasjeckajte bademe. Tostirajte ih na suhoj tavi pola minute. Pomiješajte s otopljenim maslacem pa stavite u posudu. U posudu zatim dodajte natrganu čokoladu. Sve otopite na pari.
  2. Promiješajte nekoliko puta dok se ne otopi do kraja. Tijesto izvadite iz hladnjaka pa razvaljajte i izrežite na manje trokute. U svaki trokut stavite po malo čokolade i zarolajte. Stavite peći na 180°c desetak minuta ili dok ne dobiju boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.