Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni liker s rumom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne dajte se zavarati slatkastim okusom ovog pića jer u njemu ipak ima alkohola

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 281

Potrebno vam je

  • 250 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 750 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 120 g tamna čokolada
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 220 g šećer, kristal
  • 20 g vanilija bourbon
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 50 ml tamni rum

Priprema

  1. Slatko vrhnje stavite na vatru. Dodajte čokoladu, kakao, šećer i bourbon šećer.
  2. Mahunu vanilije razrežite i sastružite sjemenke pa ih s mahunom dodajte vrhnju i čokoladi. Sve zagrijavajte uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi. Dodajte mlijeko i pustite da prokuha. Ohladite, procijedite smjesu te dodajte rum.
  3. Tako dobiveni liker ulijte u boce te dobro zatvorite. Liker držite u hladnjaku i popijte u roku od mjesec dana. Poslužite s ledom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.